![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 4 Dołączył: 21.02.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem i nie wiem jak go rozwiązać. Spróbuje to jakoś w prosty sposób opisać.
A więc tak dla przykładu: mam sobie tabele aukcji gdzie jest podany czas zakończenia aukcji. Teraz jak to najlepiej rozwiązać, czego najlepiej użyć do sprawdzania i zakańczania aukcji po tym gdy minie określony czas. Tzn. mija czas i po tym czasie wszystkie aukcje będą miały uaktualniane pewne pole. Zastanawiam się czego bym mógł do tego użyć. Bo warunek i sprawdzanie przy każdym wejściu na stronę chyba odpada (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ma ktoś jakiś pomysł? Pozdrawiam i dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Bo warunek i sprawdzanie przy każdym wejściu na stronę chyba odpada Nie wiem, jakiej rozdzielczości czasowej potrzebujesz, ale:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 4 Dołączył: 21.02.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myslalem o triggerach ale nie mam pomyslu jak bym mogl ich uzyc.. moglbys rozwinac mysl?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no ale trigery tu sie nie przydadzą, gdyz triger wywolywany jest na jakies zdarzenie, ktorego tutaj przeciez nie bedzie.
Najlepiej zrob to cronem, jak juz pisano wczesniej |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 03:16 |