![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pewien problem z funkcją fsockopen(). Otóż przy jej wywołaniu mam ostrzeżenie (E_WARNING): Cytat Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: php_network_getaddresses: gethostbyname failed in ... Kod $l=fsockopen('http://xx.xxx.xx.xxx/index.php', 80, $errno, $errstr, 5); $l oczywiście przyjmuje wartość false. Serwer na PHP 4.4.7 (appache) - Windows. Jakieś pomysły odnośnie tego co jest nie tak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 14 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może adres nie jest widziany w DNSach ?
Zobacz czy jak samo IP wpiszesz to zadziała ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 9 Dołączył: 22.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla dowolnego adresu pokazuje Ci taki sam błąd? Jeśli Cię zadowala rozwiązanie w postaci wpisania adresu ip zamiast domeny to możesz spróbować.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 326 Pomógł: 121 Dołączył: 23.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi sie, ze to raczej kwestia faktu, ze dopsiujesz sciezke do pliku (/index.php) niz rzeczywiscie kwestia samej domeny. Pierwszy parametr fosckopen() to hostname czyli sama nazwa hosta a nie URL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywiście... adres do pliku wysyła sie dopiero potem za pomocą fwrite().
Dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 17:42 |