![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, potrzebuję skrypt z tej strony:
http://aeriagames.com Chodzi mi o ten skrypt z części "Featured Games" - są tam 2 kolumny, a w każdej 3 obrazki. Mają one taki świetny efekt przejścia po najechaniu. Dałby ktoś radę wyciągnąć mi ten skrypt, bo już się męczę kilka godzin i nic. A może zna ktoś podobny ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co widzisz poniżej wymaga przynajmniej mootools.
Kod // GAME BUTTONS
$$('.aniGameButton').each(function(element){ var FxDuration = 700; var FxTransition = Fx.Transitions.Elastic.easeOut; var smallSize = 55; var largeSize = 110; var buttonFx = new Fx.Tween(element, { property:'height', duration:FxDuration, transition:FxTransition, link:'cancel' }); element.store('buttonFx', buttonFx); element.store('image', element.getElement('img')); if(element.hasClass('expand')) element.store('expand', true); else element.store('expand', false); element.addEvent('mouseenter', function(e){ element.getParent().getElements('.aniGameButton').each(function(el){ el.retrieve('buttonFx').start(smallSize); el.retrieve('image').setStyle('opacity',0); }); this.retrieve('buttonFx').start(largeSize); this.retrieve('image').setStyle('opacity',1); this.store('expand', true); }); }); |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra, to lepiej się za to nie biorce...
A znacie podobny efekt nie wymagające żadnej biblioteki : ? Nie chodzi mi o te bajery w stylu potrząsanie itd, chcę tylko, aby były 3 obrazki i w podobny sposób się zmieniały... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Bez frameworka się za to nie zabieraj, bo będzie jeszcze więcej klepania.
Ale jeśli chodzi o gotowe, to wyguglaj sobie jquery accordion. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 05:57 |