![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam dwa pliki .php i chciałbym je includować zależnie od przeglądarki. Wiem doskonale, że jak już robić dla kilku przeglądarek wygląd to w kilka css'ów zrobić. Natomiast ciekawi mnie czy da się same pliki rotować. Próbowałem w ten sposób ale błędy wyskakują...
Ten post edytował blackneron 8.02.2009, 21:21:35 |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
nie prościej przez php? http://php.net/function.get-browser
Ten post edytował piotrooo89 8.02.2009, 21:25:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No a jak koniecznie chcesz JS to googloooooooooooj
Strona zależna od... |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No a jak koniecznie chcesz JS to googloooooooooooj Strona zależna od... Mi nie chodziło o automatyczne przekierowanie na stronę jedną czy drugą. Chodziło o bezpośrednie zainkludowanie zawartości pliku. Zresztą wykombinowałem to inaczej i prościej i działa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 6 Dołączył: 20.06.2005 Skąd: Pyskowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nawiązując do tego co zrobiłeś za pierwszym razem:
Sprawdzasz po stronie użytkownika (przeglądarka - js) wersję przeglądarki a później chcesz includować coś z serwera? Kiedy serwer już zakończył swoje działanie i wysłał html-a do przeglądarki. Tamto podejście było całkowicie błędne. To tak dla przestrogi dla innych i otwarcia oczu. Jeśli już przez JS, to musisz ajaxem załadować zawartość. |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a ja jeszcze dopowiem że eregi == zło... zainteresuj się wyrażeniami PERL'a
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 19:00 |