![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie wiecie może jak zrobić takie okienko wymuszenia rejestracji na forum i pisze na nim np. Jesteś nie zalogowany!Aby znikło to okienko należy się zarejestrować!Możesz zrobić to ---->TUTAJ<----- Za wszystko dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrzy by podac co to za skrypt forum :|
-------------------- Pomogłem? Zmotywuj mnie do dalszej pracy i kliknij magiczny przycisk:
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Dane na temat zalogowanego usera najpewniej są zapisywane w sesji. Więc robisz sobie warunek gdzieś tam na początku index.php:
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[b] Wyjaśnisz mi dlaczego lepiej? Pytam, bo te dwie funkcje są identyczne poza tym, ze include zwraca warning, require zwraca error w przypadku niwpowodzenia.
include lepiej zastąpić:
http://pl.php.net/require: Cytat require() is identical to include() except upon failure it will produce a fatal E_ERROR level error. In other words, it will halt the script whereas include() only emits a warning (E_WARNING) which allows the script to continue.
Ten post edytował sowiq 25.02.2009, 21:25:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cóż w przypadku gdy wczytanie danego pliku się nie powiodło (np. plik nie istnieje) include() wygeneruje błąd typu Warning zaś require() Fatal Error. Mówiąc prościej i dużo mniej precyzyjnie include() wyświetli informacje o błędzie w miejscu gdzie miały zostać wczytane dane i reszta strony się ukaże w przeglądarce. Przy require() dalsza część strony nie zostanie pokazana. W przeglądarce ukaże się jedynie informacja o błędzie.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok, to napisałem w moim poście powyżej i zapewne 90% forumowiczów o tym wie. Ale nie wyjaśniłeś dlaczego według Ciebie:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:51 |