![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Panowie... Mam taki problem i mam nadzieje ze mi pomozecie, owy skrypt ktory przedstawiam ponizej sluzy do dodawania zdjec produktu, po podaniu lokalizacji zdjecia dodawane jest zdjecie w rozmiarze orginalnym do katalogu images i miniaturka tego zdjecia o wymiarach 180x132 do katalogu image/thumbs, problem moj polega na tym ze chcialbym zeby jeszcze obrazek orginalny zostal przystosowywany do okreslonej rozdzielczosci, np. zeby kazde zdjecie z ktorego bedzie robiona miniaturka bylo powiedzmy w rozmiarze 800x600... Mozecie pomoc ?
z gory dziekuje i pzodrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 32 Dołączył: 3.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że to powinno pomóc: http://www.tomaszozga.pl/example/resizer/resizer.rar z art: link
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób to tak samo, jak miniaturkę, z tym, że zastąp oryginalny plik (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no juz chyba wszstkiego probowalem, i podmieniac kawalek kodu z miniaturki i pisac od nowa zapisujac sobie zasade pobierania i zapisywania pliku (tego duzego ) i nie wiem, minuiaturka sie robi a duze foto nie.... takie pytanie co robi ten kod
tak wogole to juz nie mam sil, i prosze o jeszcze jakies sugestie jak moge prosic ? Pozdrawiam i dobranoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 5 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Chełmno/Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no juz chyba wszstkiego probowalem, i podmieniac kawalek kodu z miniaturki i pisac od nowa zapisujac sobie zasade pobierania i zapisywania pliku (tego duzego ) i nie wiem, minuiaturka sie robi a duze foto nie.... takie pytanie co robi ten kod
tak wogole to juz nie mam sil, i prosze o jeszcze jakies sugestie jak moge prosic ? Pozdrawiam i dobranoc No proszę... Pomijając fakt, że chyba sama nazwa zmiennej wskazuje co to jest, to RTFM! Pierwszy z brzegu przypadkowo wygooglany: Cytat mysql_insert_id() zwraca ID wygenerowane dla pola z własnością AUTO_INCREMENT. Funkcja zwróci ID wygenerowane automatycznie przez ostatnią operację INSERT używającą podanego identyfikatora_połączenia . Jeżeli identyfikator_połączenia nie został podany, wykorzystywane jest ostatnio otwarte połączenie. Podajesz nieprzerobiony kod, zatem nasuwa się sugestia - chcesz gotowca... Nikt Ci nie wyszuka błędów które ewentualnie zrobiłeś w kodzie, którego nie ruszyłeś. Logiczne. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W 76 linijce zamiast $newThumbName daj ścieżkę do oryginalnego pliku i oczywiście zmień wymiary. Ot tyle;p
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 16:27 |