![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, mam pytanie.
Przenosiłem serwis na nowy serwer. Wyskakuje mi błąd: "Fatal error: Call to a member function getAliases() on a non-object in [ścieżka/plik.php]" Wydaje mi się, że chyb trzeba włączyć jakąś funkcję na serwerze? Wie ktoś o co tu chodzi? Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbujesz wywołać metodę na czymś co nie jest obiektem.
Nie wydaje mi się aby to był błąd serwera. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, ale skrypt na innym serwerze działał. Nic nie było zmieniane, więc logicznie rzecz biorąc i tutaj nie powinien wyskakiwać błąd.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z teoretycznego punktu widzenia nie możliwe...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przyczyn moze byc wiele: od register_globals począwszy na register_globals skonczywszy
![]() Z powodu innych ustawien serwera dany obiekt sie nie tworzy, ty tego nie sprawdzasz i booom Idź do linii w ktorej masz blad, zobacz getAliases() i dowiesz sie jaki obiekt jest zły. Dodatkowo wlacz wyswietlanie wszystkich bledow http://nospor.pl/php-faq-n29.html#faq-2 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie koniecznie jeśli ci wyskakuje taki błąd to też może być wina hostingu czyli serwera ja mam bardzo duże problemu w "boo" czasem działa czasem właśnie wyskakują takie problemy więc mam pytanie na jaki serwer przeniosłeś śię
![]() Hej, mam pytanie.
Przenosiłem serwis na nowy serwer. Wyskakuje mi błąd: "Fatal error: Call to a member function getAliases() on a non-object in [ścieżka/plik.php]" Wydaje mi się, że chyb trzeba włączyć jakąś funkcję na serwerze? Wie ktoś o co tu chodzi? Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat to też może być wina hostingu No jak ktos nie patrzy czy mu sie poprawnie cos wykonalo, tylko stwierdza ze tak, to faktycznie, jest to wina hostingu.... ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
chyba nie do konca zrozumiales molej malej ironi w poprzednim poscie
![]() Zmierzalem do tego, ze to nie wina hostingu, tylko skryptu, ktory pozwala sobie na takie bledy jakie tu dostalismy. Hosting moze miec inne ustawienia, ale skrypt nie powinien tak sie wywalac. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no nie wiem ja mam często problemy z błędami ze strony hostingu być może żle zrozumiłlem ale ten co ma problem pisze ze przy zmianie serwera wyskoczył sam błaąd nie zmieniajac nic w skryptach ;/
chyba nie do konca zrozumiales molej malej ironi w poprzednim poscie
![]() Zmierzalem do tego, ze to nie wina hostingu, tylko skryptu, ktory pozwala sobie na takie bledy jakie tu dostalismy. Hosting moze miec inne ustawienia, ale skrypt nie powinien tak sie wywalac. |
|
|
![]()
|
|
Cytat ten co ma problem pisze ze przy zmianie serwera wyskoczył sam błaąd nie zmieniajac nic w skryptach No wlasnie, oto mi chodzi. Ze jesli przy zmianie hostingu wyskakuje taki blad co tutaj, to skrypt jest do 4 liter (a przynajmniej ta czesc kodu jest do 4 liter) ![]() skrypt nie moze sie w ten sposob wywalac. jesli sie tak wywala, znaczy ze jest źle napisany -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Temat: Problemy_z_komentarzami_
słuchaj może ty mi pomożesz mam problemy z komentarzami żeby się formowały automatycznie bo wiesz jak ktoś będzie wpisywać komentarz to może ktoś po prostu wpisać tak że na dole pokażę się suwak a wpisuję overflow: auto ; owszem to jest o wiele lepsze ale w kazdym komentarzu jest suwak ;/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 19:38 |