![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Stworzyłem prosty skrypt galerii z zarządzaniem kategoriami, wrzucaniem plików i przestawianiem ich kolejności o 1 w górę i w dół. Działało to dwa miesiące, klient wrzucił ponad 100 zdjęć i chciał przeklikać te ostatnie na pierwsze miejsce. Dorzuciłem mu więc mały formularz z polem select, który po zmianie przestawia dane zdjęcie na wybrane w select pole. U mnie działa to tak: I. Formularz:
II. Fragment kodu odpowiedzialny za przesuwanie:
Czyli: najpierw przesuwam wszystkie zdjęcia z zakresu od 'from_place' do 'to_place', potem aktualizuję dzięki $_GET['photo'] odpowiednie zdjęcie i mam wszystko pokolei. Moje pytanei: czy da się skonstruować w MySQL takie zapytanie, które by automatycznie przesunęło mi zdjęcia z przedziału $_GET['from_place'] - $_GET['to_place'] o 1? Czy jednak tak jak robię jest najszybciej i tak to zostawić? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 326 Pomógł: 121 Dołączył: 23.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:56 |