![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SCO musiało uruchonic nową domenę www.thescogroup.com w zwiazku z wirusem MyDoom
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz, jak się o tym dowiedziałem, to też na mojej twarzy zagościł uśmieszek, mogli się linuxa nie czepiać
![]() ![]() Ale z drugiej strony... Mają prawo pozwać kogo chcą i za co chcą, a MyDoom nie jest metodą słuszną (moim przynajmniej zdaniem). -------------------- Chciałbyś zobaczyć program bez błędów? Wyobraź sobie UFO, w którym Elvis doi swojego jednorożca
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja się ciesze. Teraz będzie niezła jazda na linuxa i linuksowych haksiorów, ale cóż, czasami trzeba zapłacić dla wyższych celów... A tutaj to co to było: pokazali, że nie można dupić ludzi, którzy myślą i na dodatek są zdoli ( społeczność linuksowa ). A SCO ma prawo pozywać kogo chce?? Widać, że którciutko się interesujesz historią linuksa. Ten kod jest tam wykorzystany zgodnie z prawem ( nawiasem mówiąc idiotycznym ). A teraz oni rządają od linuksiarzy ( od użytkowników - nikomu nic nie winnych !!! ) 700 dolców od procka ( bodajrze ). Czemu sobie wcześniej nie przypomnieli? Czemu tego nie zrobili, jak nie byli jeszcze podupadającą firmą?
Dlatego 100% poparcie dla MyDoom ( A oraz B ). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: z Marsa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A teraz oni rządają od linuksiarzy ( od użytkowników - nikomu nic nie winnych !!! ) 700 dolców od procka ( bodajrze ). Czemu sobie wcześniej nie przypomnieli? Czemu tego nie zrobili, jak nie byli jeszcze podupadającą firmą?
Dlatego 100% poparcie dla MyDoom ( A oraz B ). To zupełnie tak jak Z M$ i prawami patentowymi do FATa... ciekawe dlaczego teraz sobie przypomnieli że mają na to patenty gdy wszsycy z tego kożystają (aparaty cyfrowe itp...) Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
'Może pozwać kogo chce' nie znaczy może wsadzić ludzi do więzienia i klonować dobremany, żeby przejąć władzę nad światem.
Chodzi o to, że ja też mogę pozwać SCO, bo lubie chrupki. A już sąd zdecyduje, czy mam rację. Jedynym problemem jest to, że wielkie firmy mają kupę kasy na prawników, a kto może reprezentować linuxa, skoro jest tworzony właściwie przez 'wolnych twórców'. A z patentami to inna sprawa, bo SCO tak na prawdę nie udowodniła, że ma prawo do fragmentów kodu linuxa, a Microsoft ma te patenty i nie ma co do tego wątpliwości. Nie zmienia to oczywiście faktu, że 'ściąganie' za patenty na coś właśnie, gdy to się staje popularne, to chwyt poniżej pasa. -------------------- Chciałbyś zobaczyć program bez błędów? Wyobraź sobie UFO, w którym Elvis doi swojego jednorożca
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Że sie spytam, to o co chodzi z SCO? Bo o tej firmie to raczej nie słuszałem. I co ona ma wspólnego z linuxem 8O
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://hacking.pl/news.php?id=2964
http://hacking.pl/news.php?id=3185 ... wiecej jak wpiszesz na hacking.pl w wyszukiwarce SCO ![]() Cytat Jedynym problemem jest to, że wielkie firmy mają kupę kasy na prawników, a kto może reprezentować linuxa, skoro jest tworzony właściwie przez 'wolnych twórców'.
IBM, Red Hat, Novel, slyszalem tez cos o Dellu no i napewno jeszcze kilka innych firm. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:52 |