![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 6.05.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
próbuję dostosować stronę pod działanie takich oto podpowiedzi opisanych na stronie Pojawiająca się podpowiedź. Wszystko byłoby OK gdyby nie dziwny 'szary' kolor' w CSSie widoczny w FireBugu: (IMG:http://i42.tinypic.com/mmrc4p.png) Nie wiem co to oznacza. Widzę też, że nie zamknęło mi tego tagu </div> z nieznanego mi powodu. Oczywiście wpisy w sekcji head dotyczące owych dwóch plików .js są poprawne ( istnieją ), to samo CSS oraz grafika. Chętnie wysłucham wszelkich sugestii i pomysłów. Dziękuję, DawPi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapis <div ... /> jest niepoprawny
powinno być <div ...></div> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 6.05.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety na .js się nie znam, oto ten plik generujący ww. kod:
Kod $(document).ready(function(){
$("a.zoom").prepend("<div class=\"zoombutton\"></div>"); $("a.zoom").children(".zoombutton").hide(); $("a.zoom").hover( function () { $(this).children(".zoombutton").fadeIn("slow"); }, function () { $(this).children(".zoombutton").fadeOut("slow"); } ); }); function center() { $(".zoom img").each(function(){ var wys; var szer; wys = $(this).height(); wys = (wys / 2) - 25; szer = $(this).width(); szer = (szer / 2) - 75; $(this).parent().children(".zoombutton").css({ top:wys, left:szer }); }); } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Ale w czym masz problem? W zrozumieniu tego co pokazuje firebug, czy masz jakiś problem z kodem?
To, że coś jest wyszarzone w firebug-u oznacza, że nie jest to widoczne na stronie - innymi słowy display: none; A zapis <div /> jest żywcem wzięty z XML-a i oznacza to samo co <div></div>. Nie wiem dlaczego autorzy tego dodatku uparli się na taki zapis. W źródle strony jest na pewno poprawnie zapisany. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 18:07 |