![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 5 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Wyszukałem w sieci shoutbox ajax.(Trudno nie było znaleźć) http://webscripts.softpedia.com/script/Cha...Ajax-39032.html No i tak: - Shoutbox opiera się na pliku txt - Dodałem opcje, że dodaje posty do bazy mysql, aby wyświetlać je w "Archiwum" - Wartość teraźniejszą odczytuje w pliku txt Skrypt jest podzielony na "odbierz" i "wyświetl" Odbierz - Zapisuje post, user, data to txt oraz do bazy mysql Wyświetl - Wyświetla wyniki z pliku txt i tak: Zmieniłem sortowanie, aby było odwrotnie, najnowsze wiadomości u góry i jest ok jak wejdziesz na strone, ale jak ktoś doda post to idzie na sam dół, i tu jest problem: Nie wiem jak zrobić, aby wpisany post szedł zaraz na samą górę. Wiem, że rozwiązanie problemu zajmie chwilkę czasu, ale z góry dziękuje. Jeżeli coś jest nie zrozumiałe to proszę pisać. tutaj moja strona: http://tv.dobryrap.pl/ shoutbox jest na dole |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 6 Dołączył: 31.08.2005 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapewne używasz AJAX do wpisania wiadomosci bezposrednio w okno shoutboxa... są dwie opcje
![]() ps. Zmieniłem sortowanie, aby było odwrotnie, najnowsze wiadomości u góry i jest ok jak wejdziesz na strone, ale jak ktoś doda post to idzie na sam dół, i tu jest problem: nie wiem dokladnie o co chodzi i co tu sortować, problem sprowadza się do ustawienia odpowiedniej flagi w funkcji fopen ![]() Ten post edytował slammer 25.12.2008, 12:15:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 5 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To że czyta od " Ż do A " tylko że u mnie jest to data
rsort($arr); case 'view': $data = array(); $arr = file('messages.txt'); rsort($arr); if(!$_GET['time']) $_GET['time'] = 0; foreach($arr as $row) { $aTemp = null; list($aTemp['time'], $aTemp['nickname'], $aTemp['message']) = explode('|', $row); if($aTemp['message'] AND $aTemp['time'] > $_GET['time']) $data[] = $aTemp; } //file_put_contents('debug.txt', print_r($data, true)); break; Zaraz zobacze z tym InsertBefore. Kod wrap: function() { // The elements to wrap the target around var a = jQuery.clean(arguments); // Wrap each of the matched elements individually return this.each(function(){ // Clone the structure that we're using to wrap var b = a[0].cloneNode(true); // Insert it before the element to be wrapped this.parentNode.insertBefore( b, this ); // Find the deepest point in the wrap structure while ( b.firstChild ) b = b.firstChild; // Move the matched element to within the wrap structure b.appendChild( this ); }); }, Znalazłem taki kod ![]() ps... trochę dłuższy ten kod jest... 60 pare kilo ma jquery.js w plikach masz ta gdzie podalem link Ten post edytował tomekpl 25.12.2008, 12:36:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 6 Dołączył: 31.08.2005 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
jaki to plik ?
Ten post edytował tomekpl 25.12.2008, 12:59:59 |
|
|
![]()
|
|
hmmm no sugerowałem się tym: http://docs.jquery.com/Manipulation/before. Tam wyżej dodałem zdjęcie z miejscem o które mi chodziło.To jest normalnie w indeksie wpisane.W firefox (ctr+u) i na sam dół zjedź
Ten post edytował slammer 25.12.2008, 13:05:03 |
|
|
![]()
|
|
dodaje, ale jak sam widzisz ;] post pod postem
|
|
|
![]()
|
|
tym razem chodzi o sam selektor:
Kod $('#daddy-shoutbox-list').before(prepare(response)); być może tak Kod $('#daddy-shoutbox-list div').before(prepare(response));
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję
![]() ![]() Ten post edytował tomekpl 25.12.2008, 13:18:33 |
|
|
![]()
|
|
nie ma sprawy
![]() Kod $('#daddy-shoutbox-list').append(prepare(json[i])); na Kod $('#daddy-shoutbox-list div').before(prepare(json[i]));
|
|
|
![]()
|
|
zrobilem i nie dziala
tak działa: $('#daddy-shoutbox-list').append(prepare(json[i])); tak nie działa: $('#daddy-shoutbox-list').before(prepare(json[i])); tak nie działa: $('#daddy-shoutbox-list div').before(prepare(json[i])); psssss wie ktos ![]() Ten post edytował tomekpl 25.12.2008, 13:32:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem na ile jest to już aktualne, ale te dwie linie kodu maja wygladac w sposob nastepujacy:
Kod $('#daddy-shoutbox-list').prepend(prepare(response)); $('#daddy-shoutbox-list').prepend(prepare(json[i])); czyli append zmieniamy na prepend. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:08 |