![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <html> <head> <title>Rozwiazanie</title></head> <body> <center> <div style="font-size: 15pt"> <i>Oto obliczenia. Upewnij sie ze wszystkie dane zostaly wpisane!</i> <br><br> <blink> <?php $predkosc = $_POST['predkosc']; $czas = $_POST['czas']; $droga = $_POST['droga']; if( (empty( $predkosc ) && empty( $droga )) or ( empty( $predkosc ) && empty( $czas )) or ( empty( $droga ) && empty( $czas )) or ( empty( $czas ) && empty( $predkosc ) && empty( $droga)) { echo 'Wypelnij wszystkie potrzebne dane'; } else { if( $predkosc == 0 ) { $predkosc = $droga / $czas; echo $droga . 'm : ' . $czas . 's = ' . $predkosc . 'm/s'; } //obliczanie predkosci if( $czas == 0 ) { $czas = $droga / $predkosc; 560 echo $droga . 'm : ' . $predkosc . 'm/s = ' . $czas . 's'; } // obliczanie czasu if( $droga == 0 ) { $droga = $czas * $predkosc; echo $predkosc . 'm/s * ' . $czas . 's = ' . $droga . 'm'; } //obliczanie drogi } ?> </blink> <br><br></br></center> <a href="prostoliniowy.html">Powrot</a> </div> </center> </font> </body> </html> Pisze ze blad w 17 linijce. A 17 linijka to " { " wiec nie wiem co jest w tym zle oO Parse error: syntax error, unexpected '{' in C:\xampp\htdocs\fizyka\prostoliniowy.php on line 17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale co gdzie po czym jak??
jest kilka nawiasów i domyślaj sie który to?? po której linijce?? Ten post edytował artur_dziocha 22.12.2008, 16:58:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko napisalem. Nie wiem co jest zle, przeciez "{" jest wstawiony prawidlowo.
Parse error: syntax error, unexpected '{' in C:\xampp\htdocs\fizyka\prostoliniowy.php on line 17 |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
sam ukręciłeś na siebie bat... stosuj wcięcia i używaj edytora który pokazuje czy masz pozamykane nawiasy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podaj kod 2 linijki przed błędem
|
|
|
![]()
|
|
<br />sam ukręciłeś na siebie bat... stosuj wcięcia i używaj edytora który pokazuje czy masz pozamykane nawiasy.<br /> <br /><br /><br />Uzywam Notepad ++. Wszystko jest idealnie, działało, potem rozbudowałem kod i przestało. Cofnąłem zmiany i dalej nie działa. Nie mam pojęcia co jest nie tak, wszystko wygląda na poprawne |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
w 1 if'ie masz byka... brakuje nawiasu zamykającego... strasznie robisz pokrętnie ten warunek. i masz w ogóle jakieś liczby które nie wyświetlasz echo. skrypt == sieczka
|
|
|
![]()
|
|
<br />Co to ma być??<br />sprawdz nawiasy w pierwszym ifie chyba brauuje )<br /> <br /><br /><br /><br /> Ja tego nie napisalem. To forum jest jakies zbugowane samo dodaje to. Nie moge edytowac postow bo mi sie same przerabiaja, forum prawie sie nie odpala, nie mam pojecia o co chodzi. Najpierw pomyslalem ze skoro to jest forum programistyczne to tak ma byc i to taki motyw ze dodaje takie cos ale widze ze mam tylko ja to. Nawet skryptu wlepic nie moge bo po zatwierdzeniu posta on mi sie przerabia sam. Forum widmo. Skrypt nie taka sieczka. Nie jestem pro-programista puki co wiec napisalem jak umialem ale powienien dzialac.... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 17:07 |