![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Temat ostatni napisałem i piszę drugi, ponieważ minęło sporo czasu i ciut się prośba zmienia. Chciałbym aby podczas, gdy formularz zostanie wysłany przejść na inną stronę (przykładowo www.wp.pl). Oto kod
Teraz moje pytanie: jak to zrobić? Kiedy wstawialem header, wyskakiwal blad. Kiedy umieszczałem ob_start() i ob_end_flush(), błąd był taki sam. Czy mógłby ktoś mi pomóc i umieścić to przekierowanie w moim kodzie? Z góry dziękuję. Pozdrawiam, Xtremex Ten post edytował Xtremex 22.12.2008, 12:12:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Parse error: syntax error, unexpected '&' in /var/www/sites/yoyo.pl/d/e/[str]/index.php on line 662
Jest to linia, gdzie wstawiłem twoją linię. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie przepisuj co do joty, bo parser na forum nawala.
Kod header('Location: http://adres.pl');
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Kod Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/sites/yoyo.pl/d/e/[str]/index.php:7) in /var/www/sites/yoyo.pl/d/e/[str]/index.php on line 662 Teraz mam tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wpisz sobie treść błędu do wyszukiwarki...
Było SETKI razy. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Napisałem, że ob_start() i ob_end_flush() nic mi nie zmienia i błąd jest taki sam.
|
|
|
![]()
|
|
Ale jest taki mały szczegół - ob_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual musi być dodany na samym początku pliku.
Poza tym, nie wiem, czy czytałeś o BOM. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
klik napisane jak najprościej umiałem...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Aktualnie mam tak
Kod <?php ob_start(); if (count($_POST)) { ////////// USTAWIENIA ////////// $email = 'mail'; $subject = 'temat'; $charset = 'Unicode UTF-8'; ////////////////////////////// $head = "MIME-Version: 1.0\r\n" . "Content-Type: text/plain; charset=$charset\r\n" . "Content-Transfer-Encoding: 8bit"; foreach ($_POST as $name => $value) { if (is_array($value)) { for ($i = 0; $i < count($value); $i++) { $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value[$i]) : $value[$i]) . "\r\n"; } } else $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value) : $value) . "\r\n"; } mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head); header('Location: http://wp.pl'); } else { ?> <script type='text/javascript'>g_FormName = "Imie";g_FieldName = "IMIE";</script><br/><form action="?" method="post" name="Imie"> <?php } ob_end_flush(); ?> Poczytałem również o BOM'ie (ustawiłem kodowanie strony na UTF-8) i nadal wyskakuje błąd podczas kliknięcia w submit: Kod Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/sites/yoyo.pl/d/e/[str]/index.php:7) in /var/www/sites/yoyo.pl/d/e/[str]/index.php on line 665 PS. Zamieniłem kodowanie w <meta> oraz w skrypcie. EDIT: @UP Kiedy dodaję Kod session_start(); wyskakują mi kolejne błędy: Kod Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/sites/yoyo.pl/d/e/[str]/index.php:7) in /var/www/sites/yoyo.pl/d/e/[str]/index.php on line 640
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/sites/yoyo.pl/d/e/[str]/index.php:7) in /var/www/sites/yoyo.pl/d/e/[str]/index.php on line 640 Ten post edytował Xtremex 22.12.2008, 17:41:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
sprawdz czy nie masz jakiegoś "białego" znaku przez ob_start... a z tego co widzę to masz tam jakąś spacje.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@piotrooo89: ale w kodzie PHP moze byc.
@Xtremex: czy to jest CALY PLIK? czy tylko jakis "caly fragment"? nie masz przed otwarciem znacznika <?php niczego? albo nie inkludujesz tego pliku gdzies indziej? jesli nie, to tak jak poprzednicy mowili poczytaj o BOM. nie piszesz czasem w notatniku? i jaki to server? moze trzymasz na jakims darmowym serwerze, ktory automatycznie zalacza jakas tresc na pcozatku... -------------------- Wrzasq.pl
Tworzenie stron i aplikacji internetowych. Chillout Development - tworzenie stron i aplikacji internetowych. |
|
|
![]()
|
|
@wrzasq
Nie jest to cały plik, lecz tylko część. Piszę w notatniku++ (Notepad++) Jest to na darmowym serwerze Yoyo.pl |
|
|
![]()
|
|
pokaż pierwsza linie pliku.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yoyo.pl chyba dodaje swoje reklamy na sam poczatek i wydaje mi sie ze nie robia tego zadnym filtrem na koniec, ale wrzucaja po prostu bezmyslnie przed skrypt. ale moge sie mylic. natomiast skoro to nie caly plik, to czy masz cos przed tym blokiem kodu PHP? przed znacznikiem <?php.
-edit- wlasnie zobaczylem twoje logi: Kod Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/sites/yoyo.pl/d/e/[str]/index.php:7) in /var/www/sites/yoyo.pl/d/e/[str]/index.php on [b]line 640[/b] linia 640?! to ty tam pewnie caly skrypt przed soba masz. eh... czy ludzia juz na prawde trzeba lopata wszystko tlumaczyc? trudno pomysles samemu? ob_start() ma byc na SAMYM POCZATKU PLIKU! myslisz, ze to magiczna linijka, ktora cofnie cos, co juz sie stalo? Ten post edytował wrzasq 22.12.2008, 18:11:09 -------------------- Wrzasq.pl
Tworzenie stron i aplikacji internetowych. Chillout Development - tworzenie stron i aplikacji internetowych. |
|
|
![]()
|
|
Umieściłem na samym początku ob_start(), lecz jest tak samo, z tym że napisane jest, że w 1 linii ten błąd.
Sprawdzałem też na własno postawionym serwerze - żadnego efektu. @wrzasq Przed tym kodem co podałem mam 640 linii. @piotrooo89 Kod <html>
|
|
|
![]()
|
|
twoja pierwsza linia powinna wyglądać tak:
a ostatnia:
Ten post edytował piotrooo89 22.12.2008, 19:07:35 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. Troszkę się zamotałem i "nie słyszałem jak się do mnie mówi", lecz wreszcie udało się
![]() Pozdrawiam, Xtremex |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 13:51 |