![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to pytanie jest głupie ale bardzo mi się podoba:
Więc mam komurki td i jak zrobić żeby po najechaniu był kolor czarny,po kliknieciu kolor czerwony, po kliknięciu na pusta strone kolor początkowy, z góry thx :wink: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat zrobić żeby po najechaniu był kolor czarny
Pseudo-klasa hover Cytat po kliknieciu kolor czerwony
Jesli dobrze rozumiem to pseudo-klasa active (lub visited) Cytat po kliknięciu na pusta strone kolor początkowy
Tego nie rozumiem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że chodzi raczej o taki efekt.
[xml:1:ffd817d6b5]<script> function changeStyle(bgcolor) { formularz.pole.style.backgroundColor= bgcolor; } </script> <form name="formularz"> <input onmouseover="changeStyle('black')" onmouseout="changeStyle('green')" onclick="changeStyle('red')" type="Button" name="pole" value="Black and Silver" style="background-color: green;" /> </form>[/xml:1:ffd817d6b5]Męczę się i męczę ale nie wychodzi mi coś zrobienia takiego czegoś z td :( Nie wiem w ogóle czy chodzi o background td czy tekstu w środku. Pozdrawiam Bartek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Myślę, że chodzi raczej o taki efekt.
No wlasnie dokladnie to samo mozna uzyskac w sposob ktory ja podalem. BTW powyzszy skrypt nie dziala w Mozilli, konsola pokajuje blad w formularz.pole.style.backgroundColor= bgcolor; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 15 Dołączył: 13.09.2003 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[xml:1:bf09166ab5]<td bgcolor="#ffffff" align="left"
onMouseOver="this.style.backgroundColor='#000000'; this.style.cursor='hand';" onMouseOut="this.style.backgroundColor='#ffffff';" onClick="this.style.backgroundColor='#ff0000';">Cos</td>[/xml:1:bf09166ab5] |
|
|
![]()
|
|
Lub "bardziej" poprawnie:
[xml:1:ac5872ec57]<style> td {background:white} td:hover {background:black} td:active {background:red} </style> <table> <tr><td>Cos</td> </tr> </table>[/xml:1:ac5872ec57] * dziala tylko z nowymi przegladarkami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gulldarek: prawie o to chodzi jak masz zainstalowanego krasnala to wejdz w jakąs baze i tabele i daj Przeglądaj i tam własnie ten efekt jest :cry:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 03:53 |