![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z uploadem mianowicie kiedy wysyłam więcej plików to gdzieś przy 10-50 pliku czyli przy zupełnie losowym pliku robi się "zwis" i wszstko stoi w miejscu.
Internet mam w Multimedi (kablówka) żadnych routerów i dzielenia neta. Próbowałem 2 hostingów webd.pl i netstrefa.pl Próbowałem 2 klientów filezilla i total comander. Próbowałem trybu pasywnego i 'zwykłego? ![]() W każdym ten sam problem :/ Screen z total comandera (nie ja robilem) ale mam taki sam problem. ![]() Zawiesza się na 100%. Czy możliwe, że to wina dostawcy internetu? Ten post edytował bmL 12.11.2008, 20:31:10 -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z uploadem mianowicie kiedy wysyłam więcej plików to gdzieś przy 10-50 pliku czyli przy zupełnie losowym pliku robi się "zwis" i wszstko stoi w miejscu. Internet mam w Multimedi (kablówka) żadnych routerów i dzielenia neta. Próbowałem 2 hostingów webd.pl i netstrefa.pl Próbowałem 2 klientów filezilla i total comander. Próbowałem trybu pasywnego i 'zwykłego? ![]() W każdym ten sam problem :/ Screen z total comandera (nie ja robilem) ale mam taki sam problem. ![]() Zawiesza się na 100%. Czy możliwe, że to wina dostawcy internetu? tez mialem takie problemy z total commanderem... dlatego zaczlem uzywac FireFTP -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 2 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Wrocław / Skokowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tez mialem takie problemy z total commanderem... dlatego zaczlem uzywac FireFTP Dokładnie, totoal commander na początku sporo mi nerwów napsuł, teraz używam klienta w pajączku ale proponuje też FlashEXP. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Także proponuje FlashFxp... Nie zmieniłbym na nic innego, nawet na FirePHP nie zmienie. jeden jedyny, który nieźle śmiga.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepszy jest CuteFTP
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
We flashXP śmiga bez problemu zobaczę jeszcze cuteFTP ;] Dzięki.
-------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
@bmL - pomyśl, zanim następnym razem rozpoczniesz temat. Tylko nie mów, że "myślałem, że hydepark będzie odpowiedni", bo 90% osób, które tak mówi, nawet 2 sekundy nie myślało na wyborem działu.
Przenoszę na komputery i oprogramowanie -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 8 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kiedys mialem podobny problem jak wrzucalem pliki przez TC. W domu przerywało, zwisy. W pracy chodziło idealnie gdyż serwer byl po sieci. Zmieniłem klienta na darmowego - Filezilla. Od tej pory nie mam takiego problemu.
Ten post edytował suchy1 17.11.2008, 08:32:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 9.06.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miałem podobnie ale z różnymi klientami, a nawet jak ściągałem duże pliki (więc w obie strony). Mi pomogło w pisanie w linii komend w Windows 'ping -t wp.pl' od tej pory net mi w ogóle nie przywieszał się
![]() Zmiana pint na ping ![]() Ten post edytował grzemach 18.11.2008, 09:49:26 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 8 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@grzemach co robi komenda pint ? chyba ze sie pomyliles i chciales napisac "ping wp.pl -t" ale to nie moze Ci pomoc. To polecenie sprawdza czy pakiety sie nie gubia itp. Pełni role informacyjna :-)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 9.06.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorry ping miało być
![]() U mnie pomagało, gdyż mam wrażenie że router się zapychał i nie mógł obsłużyć pakietu przez co zawieszał mi ruch w sieci... w momencie gdy ma obsłużyć pakiety z conajmniej dwóch źródeł - działa poprawnie ![]() Ten post edytował grzemach 18.11.2008, 09:50:36 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ja miałem taki może podobny problem kiedy miałem WI-FI jeżeli grałem w grę która zużywała ~~1-2kb/s to rozłączało czasem neta ale jak odpaliłem coś żeby ściągało się z 10 kb/s to już nie rozłączało.
A co do filezilli to niestety z nią mam właśnie taki problem no ale nie ma co dużo się nad tym głowić bo we flashXP działa bezproblemowo (jak na razie ![]() @Cysiaczek Przepraszam, faktycznie nie zwróciłem uwagi. -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 00:18 |