![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jestem zielony w tej dziedzinie i nie wiem czy to dobry temat i nie powinno byc w ajaxie, no ale coz.... nie wiem.
Moj problem pojega na tym iz mam cos takiego Jestem na stronie www.mojastrona.pl
I chcialbym aby po kliknieciu w dany link do url'a strone zostal dodany parametr np. ?wybor=1 bez przeladowania strony. Bo wtedy jak bede mial taki parametr to bede mogl go sobie dziabnac php'em. Chyba ze jest jakis prosty sposob aby po kliknieciu w taki odnosnik wyswietlila mi sie zawartosc bazy danych? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 |
Przenoszę na przedszkole i dodaję tag do tematu.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
I chcialbym aby po kliknieciu w dany link do url'a strone zostal dodany parametr np. ?wybor=1 bez przeladowania strony. Bo wtedy jak bede mial taki parametr to bede mogl go sobie dziabnac php'em. A od kiedy to można zmieniać adres strony bez jej przeładowania? P.s. Nie mówie tutaj o # Można ajaxem wyświetlić jakaś zawartość ale bez zmiany adresu strony. HOW TO USE AJAX = GOOGLE |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
A od kiedy to można zmieniać adres strony bez jej przeładowania? P.s. Nie mówie tutaj o # Można ajaxem wyświetlić jakaś zawartość ale bez zmiany adresu strony. HOW TO USE AJAX = GOOGLE Oki to zle to powiedzialem chodzi mi o to aby po kliknieciu w link1 wyswietlila mi sie ponownie strona na ktorej jestem tyle ze z adres www.mojastrona.pl?wybor=1 Jakbym znalazl to co chcialem w google to bym tu nie pisal. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%)
|
I chcesz to napisać w JS? PHP? I jakie to mają być linki? Wszystkie na stronie? Trochę lepiej postaraj się wytłumaczyć o co ci chodzi, bo wróżka Zenobia ma niestety dziś wolne... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 |
|
|
|
|
| -777- |
|
|
Goście |
Nie wiem czy o to ci dokladnie chodzi ale sprobuj
Kod print '<a href="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '?wybor=1">Link</A>'; zeby sie do niego odwołać w php robisz Kod echo $_GET['wybor']; wyswietli ci to wartosc 1 ktora przekazałeś w linku. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 20:27 |