![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Do tej pory używałem do pisania skryptów kEDa, ale teraz chcę się zabrać za coś większego i przy okazji wypróbować Eclipse'a. Pojawił się jednak problem z walidacją plików. Nagłówek i stopka HTMLowa jest include'owana z osobnego pliku do głównego index.php. Eclipse wywala jednak błąd w pliku footer.php, bo nie znajduje tagów otwierających do </body></html>. Szwankuje program czy trzeba to jakoś obejść? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 12 Dołączył: 3.03.2008 Skąd: łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj Net Beans 6.5 for PHP. Dosłownie nie dawno wyszedł Release Candidate 1.
Jedną z cech tego IDE jest m.in to, że potrafi obsłużyć różne języki/składnie w jednym pliku, mieszanina css/js/php nie jest mu straszna. -------------------- "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." - David Icke
| PAMIĘTAJ, JESTEŚ POLAKIEM !!! | Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli to jest plik php to walidator nie powinien sprawdzać składni html. W jakim edytorze otworzyłeś ten plik? (Dla wyjaśnienia dodam, że w ramach eclipse dany plik możesz otworzyć w różnych edytorach np. PHP Editor, Text Editor - lista ta jest zależna od rodzaju pliku, zainstalowanych pluginów i konfiguracji.)
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli to jest plik php to walidator nie powinien sprawdzać składni html. Jednak sprawdza. Mam to samo, ale się po prostu tym nie przejmuję. Zgłasza to jako warning. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Spróbuj Net Beans 6.5 for PHP. Dosłownie nie dawno wyszedł Release Candidate 1. Dzięki, ściągnąłem i na razie go tylko włączyłem. Na pierwszy rzut oka niestety ma mniej przyjemny interfejs niż Eclipse. Cytat W jakim edytorze otworzyłeś ten plik? Szczerze mówiąc, nie wiem. Szperałem w opcjach i nigdzie nie widzę żadnego edytora przypisanego do PHP. Ale jest to standardowy edytor, bo pliki otworzyłem w Eclipsie, który był ściągnięty i wypakowany, to wszystko. Cytat Jednak sprawdza. Mam to samo, ale się po prostu tym nie przejmuję. Zgłasza to jako warning. U mnie niestety jako 2 errory: Kod Severity and Description Path Resource Location Creation Time Id Errors: No start tag (<body>). hc footer.php line 1 1224849707859 13 No start tag (<html>). hc footer.php line 1 1224849707859 14 Warnings: Invalid location of tag (body). hc footer.php line 1 1224849707859 12 Co ciekawe, w ogóle nie burzy się o plik header, gdzie przecież są otwierane sekcje <html> i <body>, ale nie są zamykane ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:54 |