![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam, mam pewien problem z klasami z JS. Żeby najlepiej wytłumaczyć o co mi chodzi, napiszę za pomocą PHP to co chce w JS uzyskać:
Tylko, że zupełnie nie wiem jak to zrobić w JS: Kod klasa = { zmienna1: false, zmienna2: false, zmienna3: false, set: function(action, param) { // kod return this; } }; Chodzi mi o to, zeby wywolanie czegos takiego: klasa.set('zmienna1', '20'); ustawila metode zmienna1 z false na 20. Czy może mi ktoś pomóc z tym? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja bym to zrobił tak: (wstawilem jako php zeby się kod nie powycinało spacji)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
eval? A czy nie wiadomo, że każdy do każdego obiektu w JS można się odwoływać jak do tablicy?
Kod this.set=function(action, param) { eval("this."+action+"="+param); } : Kod this.set=function(action, param) { this[action] = param; } Wiem, że stary temat, ale tak dla potomności. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 15:58 |