![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jak za pomocą CSS uzyskać efekt areo Visty czyli rozmazanie + przeźroczystość, przeźroczystość i poruszanie okienka, rozmiary i inne pierdoły już zrobione, jeszcze tylko żeby to co jest pod spodem było rozmazane znaczy się BLUR Jak to osiągnąć? Pozdrawiam, Łukasz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie da się w css. Chyba nawet css3 nie bedzie dawal takiej mozliwosci.
Takie coś zrobisz we flashu badz w apletach java. Gdzie to 1 jest bardziej popularne. Ten post edytował wookieb 9.10.2008, 11:04:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
we flash to wiem, potrafię, ale to jest aplikacji księgowa i nie mogę przesadzać z bajerami takimi jak okna flash, ponieważ czym więcej bajeru tym więcej bugów, a program musi być stabilny, no trudno, będzie musiała wystarczyć mi css, chyba że ktoś ma aplecik napisany ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie każdy ma zainstalowaną obsługe apletów wiec lepszym kierunkiem bedzie flash. A aplet to też "przebajerowana" sprawa.
Poza tym dobry programista wiekszosc bugów potrafi uniknąć. Zreszta jakie "wielkie" bugi moze wywoływać takie okienko z blurem z tyłu?? Ten post edytował wookieb 9.10.2008, 11:09:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
W samym CSS sie nie da, ale jesli sobie przygotujesz odpowiednie grafiki - polprzezroczyste png z blurem, to mysle ze nie bylo by wiekszego problemu cos takiego stworzyc. W takim wypadku "okienko" jest tak naprawde warstwa wypozycjonowana absolutnie, z ustawionymi odpowiednimi marginesami i backgroundem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 9 Dołączył: 26.09.2008 Skąd: krzesło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do robienia samych okienek to http://www.dhtmlgoodies.com/index.html?page=windowScript
co do przezroczystości oprawki to opcja filter: Alpha(Opacity=50, Style=0) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak za pomocą CSS uzyskać efekt areo Visty czyli rozmazanie + przeźroczystość, przeźroczystość i poruszanie okienka, rozmiary i inne pierdoły już zrobione, jeszcze tylko żeby to co jest pod spodem było rozmazane znaczy się BLUR to jest aplikacji księgowa i nie mogę przesadzać z bajerami To się zdecyduj czy chcesz mieć w końcu "bajery" czy też z nich rezygnujesz, a jeśli chodzi o czym więcej bajeru tym więcej bugów to wszystko zależy od umiejętności programisty. Wniosek dobry dla osób, które bez wiedzy biorą się za takie rzeczy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 15:03 |