![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki blachy problem, mianowicie chce wyswietlic cos takigo
CODE <?php $z = ""; echo $z; //chce tu wyswietlic "z" jakis kod $z.= a; //wypelnienie "z" - poczatek jakis kod $z.= b; //wypelnienie "z" - srodek jakis kod $z.= c; //wypelnienie "z" - koniec ?> czy to w ogole mozliwe ? wazne jest aby calosc byla wyswietlona na gorze |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 2 Dołączył: 28.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz to zrobić za pomocą tablic:
Kod <?php
$z=array("początek", "środek", "koniec"); echo implode("",$z); ?> Ten post edytował Norr 4.10.2008, 19:09:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile dobrze zrozumiałem, to chcesz, aby skrypt wyświetlił coś w przeszłości (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . Aktualnie nie znam żadnego modułu do PHP pozwalającego na podróżowanie w czasie, dlatego moja odpowiedź brzmi: w takiej formie, jak podałeś, nie jest to możliwe. Instrukcje wykonują się krok po kroku, o ile zapewne zdążyłeś zauważyć, dlatego jeśli kod do wyświetlania dasz WCZEŚNIEJ, niż kod do generowania danych do wyświetlenia... sam sobie już pewnie dośpiewasz, co się wtedy dzieje.
Jedynym rozwiązaniem jest przeprojektowanie Twojego kodu. BTW. Jak w kodzie umieszczasz dane tekstowe, to ZAWSZE obejmuj je apostrofami bądź cudzysłowami. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 21:00 |