![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Skąd: EU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam taki problem chyba natury windowsa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) w sieci LAN, router i 4 komputery w jednym pomieszczeniu na ktorych mam zainstalowany ten sam system XP to samo oprogramowanie antywirusowe, sa swiezutkie zaraz po formacie z kazdego mam dostep do internetu bez jakiego kolwiek problemu wszystkie sa w tej samej grupie roboczej itp. wszystkie widac w otoczeniu sieciowym ale... do jednego nie mam dostepu z otoczenia sieciowego tzn. widac go w otoczeniu ale jak klikne w jego ikonke to pojawia mi sie komunikat ze nie mam uprawnien oraz jak probuje uzyc messangera to rowniez dostaje dziwny komunikat: 'The message alias could not be found on the network.' czy ktos wie co to moze byc? z gory wielkie dzieki za pomoc pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź dwie rzeczy.
1. Połączenia sieciowe, Właściwości (aktywne połączenie), zakładka Ogólne - czy jest zainstalowany składnik: "Udostępnianie plików i drukarek ..." 2. Opcje folderów, zakładka Widok, Ustawienia zaawansowane - sprawdź czy jest wyłączona opcja "Użyj prostego udostępniania plików (zalecane)" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Skąd: EU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki,
ale wszystko to juz sprawdzilem wczesniej juz znalazlem co to bylo - firewall exception, sharing files and folders nie bylo zachaczone pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:02 |