![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki skrypt
<? $text = "aaa"; echo "<textarea cols='10' rows='30'>$text</textarea>"; ?> i nic sie nie wyswietla nawet text area |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Cytat mam taki skrypt
<? $text = "aaa"; echo "<textarea cols='10' rows='30'>$text</textarea>"; ?> i nic sie nie wyswietla nawet text area a jakis blad (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) echo "<textarea>$text</textarea>"; tak spr i sprawdz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat mam taki skrypt
<? $text = "aaa"; echo "<textarea cols='10' rows='30'>$text</textarea>"; ?> i nic sie nie wyswietla nawet text area pewno parse error:) Kod <?
$text = "aaa"; echo "<textarea cols=10 rows=30>$text</textarea>"; ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
Cytat <?
$text = "aaa"; echo "<textarea cols='10' rows='30'>$text</textarea>"; ?> i nic sie nie wyswietla SOA#1 u mnie dziala. moze sprawdzasz na plikach nieparsowanych przez .php albo w nn4 ktory wymaga <form> i </form>? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2002 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W "?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) " trzeba cytowac znaki ' -> '
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat W "???" trzeba cytowac znaki ' -> ' nie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak
mam plick spr.php if (md5($pass) == "asdasdad3412fsd") { $p = fopen("edit.php","r"); $t = fread ($p,filesize("edit.php"); flclose($p); echo $t; } a w edit.php jest tak html <form action="ssasa" method="aa"> <? $p1 = fopen("edit","r"); $text = fread ($p,filesize("edit"); flclose($p); echo "<Textarea cols='a' rows='a'>$text</textarea>"; ?> |
|
|
![]()
|
|
to mam konto na host.sk
ale niewazne w debugerze to działa ale na serwerzr juz nie |
|
|
![]()
|
|
Cytat if (md5($pass) == "asdasdad3412fsd")
krotka ta suma kontrolna. wogoel ten plik jest zbedny do ustalenia przyczyny bledu. Cytat a w edit.php jest tak
[..] $p1 = fopen("edit","r"); $text = fread ($p ,filesize("edit"); flclose($p); echo "<Textarea cols='a' rows='a'>$text</textarea>"; ?> pointer $p nie istnieje wiec fread nei zwraca nic wiec $text ma wartosc pusta. blad wg twojego kodu jest po twojej stronie. fuku: radze kolejno 1) error_reporting w php.ini zmienic na E_ALL 2) uzywac var_dump() i print_r() |
|
|
![]()
|
|
pointer jest dobry tu sie poyliłem
|
|
|
![]()
|
|
Cytat pointer jest dobry tu sie poyliłem tzn jest $p1?
sprwdz komunikaty o bledach. moze nie masz praw do pliku edit? moze zly katalog?.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2002 Skąd: Sz-n/Wroc/Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moze Twoj php nie kocha krotkich znacznikow, zacznij od
<?php btw: nic innego nie przychodzi mi do glowy, bo u mnie kod wykonuje sie bez problemow |
|
|
![]()
|
|
Cytat a moze Twoj php nie kocha krotkich znacznikow, zacznij od wtedy wypluby Prase error i w zupelnie innym miejscu. to nie to.
<?php |
|
|
![]()
|
|
chodziło o to że jak drukuje jakiś plik przez echo . to nie wykonuje skryptów... ale teraz zrobiłem wszystko w jednym pliku i gra
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:07 |