![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz a wnim takie pola
Problem mam w tym jak sprawdzić czy tablica jest pusta? Pytanie drugie czy da sie automatycznie zrobic tak ze jak ktos wypelni pole name w pierwszym wierszu a nie wypelni w tym wierdzu pola ilosc zeby automatycznie utworzyc w tablicy ilosc[] kolejny indeks z wartościa pusta? |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Problem 1.
Rozumiem, że tablicę przekazujesz postem do jakiegos skryptu php wtedy: Kod if (empty($_POST['id'] ) { echo "pusta" }; [edit]PS. Sorki teraz dopiero doczytałem, że chodzi o JS (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Zmęczony już dzisiaj jestem...[/edit] Ten post edytował blooregard 29.09.2008, 21:05:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem mam w tym jak sprawdzić czy tablica jest pusta? proponuję poczytać o document.getElementByName(), a odpowiedź sam znajdziesz (podpowiem, że "id[]" jako name same w sobie też działa) Pytanie drugie czy da sie automatycznie zrobic tak ze jak ktos wypelni pole name w pierwszym wierszu a nie wypelni w tym wierdzu pola ilosc zeby automatycznie utworzyc w tablicy ilosc[] kolejny indeks z wartościa pusta? w takim wypadku wygodniej generować kod z konkretnymi wartościami indeksów tablicy, czyli zamiast Twojego rozwiązania takie:
pozdrawiam Cezar708 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 20:33 |