![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 2 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Próbuję zrobić portal oparty na SMF, tworzę topic a w portalu tworzy się news, posty w temacie to komentarze itp. Wszystko ładnie, tylko jest problem z kodowaniem, forum jest kodowane utf-8, baza także, stronę też mam kodowane na utf-8 lecz polskie znaki zamienia na znaki zapytania. PS:Nie jestem pewien czy to dobry dział, jeśli nie to proszę o przeniesienie Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Zdunek Ten post edytował Zdunek 27.09.2008, 21:24:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 6 Dołączył: 30.06.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 2 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wcześniej już próbowałem, niestety nic nie pomogło
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 3 Dołączył: 21.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakie kodowanie masz ustawione w edytorze kodu?
po połączeniu z bazą danych spróbuj przesla polecenie w sql-u SET NAMES utf8; -------------------- "Istotne problemy naszego życia nie mogą być rozwiązane na tym samym poziomie myślenia, na jakim byliśmy kiedy je tworzyliśmy". A.Einstein
|
|
|
![]()
|
|
jakie kodowanie masz ustawione w edytorze kodu? po połączeniu z bazą danych spróbuj przesla polecenie w sql-u SET NAMES utf8; Dzięki wielkie, działa żeby nie zakładać nowego tematu z edytowałem nazwę topicu Mam zrobione wyciąganie newsów z bazy. Ale chcę zrobić by na stronie pisało np. nie jesteś zalogowany, czy witaj Nick i tu problem z uwierzytelnianiem, SMF jest dla mnie zbyt skomplikowane ;] Może ktoś podrzucić najlepiej kod który sprawdza czy użytkownik jest zalogowany oraz kod logowania Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Zdunek Edit: i jak pomógł by ktoś ? Ten post edytował Zdunek 11.10.2008, 14:51:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:15 |