![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 10 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Bishop Auckland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od jakiegoś czasu prowadzę photobloga, który został napisany od postaw przez mojego znajomego. Używam go również do nauki php. Raczkujący jestem, więc spróbuje opisać mój problem najlepiej jak potrafię.
Chciałbym w moim panelu, tam gdzie mam liste newsów utworzyć za tytuł newsa odnośnik do strony głównej z zakotwiczeniem na ten tytuł. Udało mi się to w taki sposób: wpisane w index.php
zmienna $numer to nic innego jak unikalny ID, można równie dobrze zastąpić go zmienną $tytuł i też działa.. na stronie w panelu wpisałem:
$tytul6 to to samo co $tytul tylko po użyciu ereg_replace(). Wszystko działa do tego momentu ładnie, ALE jeśli news znajduje się na pierwszej stronie. Mam sortowanie wyników po 5 na stronę z racji ich długośći i nie wiem jak zrobić by kotwice były wyszukiwane na każdej ze stron. Próbowałem tego:
ale nie działa... czy ktoś wie jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 31 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast
napisalbym
Wyszukiwanie dla każdej ze stron, to petla jakas.. while? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:45 |