![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Beginner- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
już na wstępie zaznaczam iż jestem początkujący, przeszukałem forum, lecz nie znalazłem rozwiązania mającego zastosowanie w moim problemie. Przejdźmy do sedna sprawy, zacząłem kleić system newsów jednakże dość szybko napotkałem trudności, mianowicie poniższy kod zamiast wyświetlania po kolei wyników, pobiera cały czas ten sam rekord. Może ktoś z Was zna rozwiązanie tego problemu?
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten kod nie powinnien pobierać cały czas tego samego. Sprawdź resztę kodu, bo jak wykorzystujesz $title poza pętlą to przecież on jest przypisany tylko przy ostatnim elemencie z pętli.
Pokaż wynik tej operacji (najprawdopodobniej będziesz miał 5 różnych tablic wylistowanych. |
|
|
-Beginner- |
![]()
|
Goście ![]() |
Rzeczywiście, wynikiem tej operacji są dwa inne newsy.
Zatem jaki popełniłem błąd iż nie wyświetla tego prawidłowo ? Pracuję na szablonach Smarty, dorzucę kod:
W pliku .tpl
Za wszelkie pomysły z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja Ci odpowiem - bo nadpisujesz zmienne. Przypisanie do obiektu smarty rób w pętli while...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz podopisywać ew. operacje na templatach, nie korzystam z Smart, więc nie wiem co tam jeszcze powinno być, chyba funkcja pharsująca. |
|
|
-Beginner- |
![]()
|
Goście ![]() |
Niestety nadal to samo...
|
|
|
![]()
|
|
jak już to:
|
|
|
-Beginner- |
![]()
|
Goście ![]() |
Można powiedzieć, że działa w 50%, bowiem zawartość index.tpl wyświetla się tyle razy ile jest rekordów ( w tym przypadku 4 ), dokładniej to wygląda tak:
I strona:
wyświetla:
II strona:
wyświetla:
III strona:
wyświetla:
IV strona:
wyświetla:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
jak czytam ten watek to nasuwa mi sie jedna mysl: prowadził ślepy głuchego (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
A w szablonie smartiego: Kod {foreach from=$tablica item="elem"}
{$elem} {/foreach} |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:30 |