![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym, aby znak w tekście zmieniał się na kod. O co mi chodzi:
Gdy w kolumnie bazy danych 'tekst' znajdzie się znak | to zmieni go na '</td>'. Na razie mam coś takiego:
wtedy wyświetla mi np. "123 | abc", a chciałbym, żeby tam te | było zmienione na "</td><td>" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
manual naprawde nie gryzie
http://pl2.php.net/manual/pl/function.str-replace.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze, ostatecznie poradziłem sobie z tym
![]() Ale mam kolejny problem... bo jak mam wpis "123 | ABC" i zamieniam | na </td><td> to mi to nic nie daje, bo chciałbym, aby na końcu wpisu dodawało </td></tr><tr><td>, żeby w jednej kolumnie wiersza było 123, w drugiej kolumnie ABC, a w nowym wierszu kolejny wpis, a przy zmianie tylko | mam wszystko jedno obok drugiego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:16 |