![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem, dopiero się uczę php i nie mam pojęcia jak zrobić najprostsze rzeczy, ale konkretniej chodzi mi tutaj o takie coś: Wchodzę na swoją stronę, nie jestem zalogowany i mam menu np: Strona główna, forum, chat; I moje pytanie, jak zrobić aby zamiast tego menu przed zalogowaniem pojawiło się inne: np edytuj profil, wyślij wiadomość po zalogowaniu? Przejrzałem tutaj to forum, trzeba jakieś sesje sprawdzać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) niestety jeszcze nie spotkałem się z tym w swojej php-owskiej przygodzie. Z góry dziękuję na odpowiedź i liczę na zrozumiałe wyjaśnienie. Rottenman. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobrze wyczytales, nalezy uzyc sesji, poczytaj gugla i php.net
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli moge podpowiedziec to wystarczy ze po zalogowaniu do zmiennej sesyjnej np $_SESSION['uid'] zapisujesz id zalogowanej osoby.
Nastepnie na stronie glownej (tej z trescia, newsami ) robisz tak:
idac dalej mozna zrobic tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 12:26 |