Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Open Power Driver - nakładka na PDO, Nie mogę znaleść nak OPD
qba10
post 2.09.2008, 18:24:01
Post #1

Grupa: Zarejestrowani
Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim)

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Poszukując sterownika obsługi baz danych natrafiłem na PDO ( http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Biblioteka_PDO ), a następnie polską nakładkę na tą bibliotekę Open Power Driver. Artykuł w wikibooksie odsyła mnie do strony głównej tego projektu ( http://www.openpb.net/ ), która to przekierowuję na nową stronę dawnej grupy tworzącej OPD, ale nic o tym projekcie ja tam nie widzę. Goooglując znalazłem kilka niedziałających linków. Czyżby projekt umarł? Czy ta nakładka nie była jednak nic warta? A jeżeli jednak opłaca się skorzystać z tej nakładki to może ktoś zna istniejący adres z tą nakładką?

Pozdrawiam

--------------------
Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
Go to the top of the page
+Quote Post
TrevorGryffits
post 2.09.2008, 18:52:29
Post #2

-----

Z tego co się orientuję to jej rozwój został zatrzymany(żeby nie być gołosłownym), a Invenzzia skupiła się na OPT.
+Quote Post
Zyx
post 15.09.2008, 14:55:31
Post #3

-----

OPD był prawdopodobnie pierwszą nakładką na PDO, która rozszerzała go o kilka brakujących możliwości. Rozwój jednak zatrzymałem, gdyż byłem zajęty OPT, a ponadto w międzyczasie pojawiło się kilka lepszych tego typu projektów. Każdy szanujący się framework posiada odpowiednio zaprojektowane API bazodanowe, a zawsze można też skorzystać np. z PHP-Doctrine, który dodaje do tego świetny ORM. Postaram się niebawem poprawić kurs, by nie prowadził już w nicość.

Ten post edytował Zyx 15.09.2008, 14:56:05

--------------------
Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.06.2025 - 13:54