![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2008 Skąd: Skarżysko-Kamienna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Mam taki problem tablicy niżej pobieram dane z plików językowych:
Te dane chcę wstawić do formularza:
Niestety w wyniku formularza mam tylko zapętlony wpis "array" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Kod foreach($topic_array as $topic)
{ echo "<option value=\"".$topic['text']."\">".$topic['text']."</option>" } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2008 Skąd: Skarżysko-Kamienna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki bardzo brakuje tylko ";" po </opition>" ale jest ok.
Mam jeszcze jedno pytanie do tablicy powyżej dodałem jeden element:
W formularzu zmieniłem na
Mam pytanie jak teraz za pomocą funkcji POST przesłać dalej do forumlarza wartość $topic['mail'], tak aby wysłać maila na adres zgodnie z wyborem tematu dokonanym w formularzu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Właśnie masz to zrobione. sprawdz
Kod print_r($_POST); co otrzymujesz od tego selecta. |
|
|
![]()
|
|
Zgadza się tutaj ja popełniłem błąd w myśleniu (a bardziej w sprawdzaniu poczty (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) ), a czy w takim razie jest możliwe przesłanie obu wartości $topic i ['mail'] oraz ['text']
|
|
|
![]()
|
|
Tak. Ale musisz obydwie wartości umieścic w polu value. Możesz je połączyc | a przy odbieraniu rozdzielic.
|
|
|
![]()
|
|
Z połączeniem nie ma problemu:
Kod echo "<option value=\"".$topic['mail']."|".$topic['text']."\">".$topic['text']."</option>"; Przesyła bez problemu, tylko jak to rozdzielić teraz mam tak: Kod $topic = "$_POST[temat]";
Ten post edytował esem 27.08.2008, 12:23:19 |
|
|
![]()
|
|
Kod echo "<option value=\"".$topic['mail'].'|'.$topic['text'].'"\">".$topic['text']."</option>"; Przy odbieraniu Kod list($mail, $topic)=explode('|', $_POST['temat']);
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki za pomoc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:58 |