![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam banalne pytanie:) Jak zrobić żeby z formularza przekazać * (gwiazdkę) czyli wszystko??
mam taki kod: I teraz jak nadać wartość gwiazdki zmiennej Stan? Wpisałem cos takiego:
Ale niestety nie działa:( Dodam ze pozostale wartości formularza przekazuja sie prawidlowo, wiec jest dobrze, tylko tej części nie umime:( Pomógl by ktos?? Z góry dzieki:) Ten post edytował palixmp 26.08.2008, 21:59:31 |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dałem coś takiego:
a przed zapytaniem zamiast tej pętli:
I mi rozwaliło strone:( nic sie nie wyświetla:( Znaczy się ten błąd, jakby składnia była źle, gdzie poprawic?? A jak dałem tak:
To nie wywala blędu tylko po prostu wynik jest pusty (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Ale stronka dzialą. Tylko ze bez odpowiedniego wyniku oczywiście hihi Ten post edytował palixmp 26.08.2008, 22:14:42 |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Jak błąd? Wklej treść błędu i więcej kodu.
|
|
|
![]()
|
|
Cały kod:
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
if (isset($_POST['OD'])): to jest, jesli wybiorę przedzial dat(a zawsze jest to podawane) to w tedy cośtam:) Datę pobieram ze skryptu kalendarza.
Generalnie wszystko dziala, nawet to z wyborem N, Z, O, tylko jak nadac wartość tej * (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) A teraz juz sie bląd nie pojawia tylko po prostu wynik w tabeli jest pusty, znaczy sie niema zadnego wyniku, jak sie wybierze WSZYSTKO. Natomiast jak sie wybierze N, Z, O to jest poprawny wynik, wiec wszystko chodzi dobrze, oprócz tego nadawania *. Ten post edytował palixmp 26.08.2008, 22:23:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Kod <?php print_r($_POST); ?> <form action="test1.php" method="post"> <select name="send"> <option value="*">Wszystko</a> <option value="N">N</option> <option value="Z">Z</option> </select> <input type="submit" value="go" /> </form> Przecież wysyła *. Kod if (isset($_POST['OD'])): Coś tam to się naucz kodować i poprawnej terminologii bo nie można cię zrozumieć. Której tabeli? W bazie danych? Na stronie? Mów JASNO. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja tam w twoim kodzie widze wiele błędów...:
if (isset($_POST['OD'])): else: <form action="<?php $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post"> pomijam juz braki cudzyslowow/apostrofow w HTML'u i paru innych drobnych rzeczy Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem. Poza tym jeśli otwierasz jakiś tag, to go musisz zamknąć. Akurat przy <option> nie jest to wymagane (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Dobra już wiem gdzie mam błąd:) Bład mam w zapytaniu SQL:
Jak zrobić żeby jak wybiore opcje WSZYSTKO żeby mi pokazał wszsytkie rekordy? Bo jak wybiore np N, to pokaze mi wszystkie rokordy z N, ale jak wybiore opcję WSZYSTKo to chcialbym zeby mi pokazał wszystkie rekordy z N, Z i O?? Jest jakaś wartośc która wyświetla wszystko?? Chodzi mi o fragment WHERE StanRealizacji='$Stan' . Ten post edytował palixmp 26.08.2008, 22:42:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieję, że sobie dobrze uzupełnisz (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
O kurcze, teraz mnie zabiłes tym kodem:) Tak nadmienię że jesteśmy w dziale przedszkole:) I niestety niewiem w ogóle gdzie to wstawic?? Prosze o pomoc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Przy zapytaniu wybierającym twoje rekordy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 5 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakmasz polecenie option, to jakos raczej musisz nazwać wszystkie po kolei jakie maja być np:
<option value="konstrukcje">Konstrukcje</option> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz pobrac wszystko:
Tak na marginesie poważnie zaniepokoiło mnie to, ze skrypt działa ci jezeli wybierzesz N, Z albo O bo nie nadałeś żadnej zawartości dla pól option... nawet jeżeli działa to pod jedną przeglądarką to wątpię aby działało na wszystkich. Czyli jeżeli użytkownik wybierze pole oznaczone "Zawartosc wyswietlana uzytkownikowi" to w php zmienna $_POST będzie zawierała: "wartosc_przekazana_do_skryptu". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odkopie trochę. Przede wszystkimi to po jaki grzyb ograniczacie wyniki ?
Po drugie ktoś tam pisał, że nie musi być zamknięte option. Pewnie, że nie... nie trzeba też pisać name="nazwa" wystarczy name=nazwa BO W KOŃCU działa nie ? Omg poczytajcie trochę...strony zacznijcie walidować bo aż szkoda czytać pewne rzeczy. Ten post edytował golaod 27.08.2008, 10:14:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak napisał bmL możesz zrobić, tudzież w moim zmienić tylko:
Dodałem jeszcze '`' dla przejrzystości (między nimi są nazwy pól lub tabel). Z tego kodu, co pokazałeś, to wklejasz to pod 13 linijka, a w 14 (która stanie się 15) zmieniasz $result = @mysql_query($sql); Ten post edytował KCG 27.08.2008, 10:19:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O i następny mocarz. Pewnie niech wyłączy sobie obsługę błędów bo po co ma wiedzieć, że ma coś zjeb... w zapytaniu no nie ? I jak napisałem już wyżej PO CO OGRANICZAĆ zapytanie. Jeszcze w taki tandetny sposób... Skoro chce wszystkie wyniki TO NIE MA PO PROSTU WARUNKU WHERE.
|
|
|
![]()
|
|
On sam sobie dał '@', bo później robi if'a, powiedzmy z obsługą błędów, w to nie wnikam, bo o to nie pyta.
A jeśli ma jakieś inne literki jeszcze? Choć jeśli jest tylko N lub Z lub O, to masz rację (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:35 |