![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie mnie nurtuje pytanie,
mam tabele z wypowiedziami na forum. No i uzytkownicy zalogowani mogą czytać i jak przeczytali to odznacza się jako przeczytane czy też moze sobie zaznaczyć - zaznacz wszystkie wątki jako przeczytane. Pytanie jest jak to zapisywac oszczędzać baze? czy tabela: Kod id_usera | id_wątku_przeczytanego ? czy macie jakiś pomysł lepszy? Odpada cookie itp... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Możesz oznaczać tylko posty NIE przeczytane. I jeżeli ktoś przeczyta to usuwać ten rekord. Oczywiście skłądując to w tabeli której masz.
Ten post edytował wookieb 26.08.2008, 21:47:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 3 Dołączył: 24.01.2008 Skąd: Witnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję dodać w tabeli z userami, pole z datą, a gdy jakieś posty są starsze niż ta data nie są oznaczane jako nieczytane, początkowo przyjmowało by to datę rejestracji, a później ostatniego kliknięcia w link "oznacz wszystkie" plus wspomniana przez ciebie tabelka i wydaje mi się że powinno działać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 04:14 |