![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jaka czcionke najlepiej stosować do większego portalu >? gdzie jest sporo arttykułów forum ... ?
Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif ? jakas inna ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę Ci tylko tyle powiedzieć: bezszeryfową.
Pytanie zbyto ogólne. Bo nikt Ci nie powie więcej nie widząc projektu graficznego. Tak samo mógłbym Cię zapytać jakie dywaniki pasują do mojego samochodu. Nie podając Ci marki, modelu i koloru nadwozia i skóry (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To już zależy od gustu grafika i... po prostu takiego rozwiązania, które ładnie wygląda. Ja w 90% przypadków stosuję czcionkę Verdana. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czionka nie jest tu problemem. Problemem jest brak zróżnicowania, wszystko jest "na jedno kopyto".
Cały serwis to ta sama czcionka w tym samym kolorze i rozmiarze. Ja najpierw popracowałbym nad zmianą rozmiarów, kolorów, ... Na razie tekst na stronie to jedna sieczka, nic nie zwraca na siebie uwagi bardziej niż reszta. Przez co wszystko przyciąga wzrok tak samo. |
|
|
![]()
|
|
tylko jak, co zróżnicować ?
zastanawiam sie najbardziej nad bocznym panelem "na forum" - w nim wszytako tak zlane ... jak by "rozróżnić" ? wieksze odstepny ? a moze zmieniany kolr tła dla pozucji nieparzystych ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moje czconki
Kod body{ font-family: "Trebuchet MS", Arial, Helvetica, sans-serif;} Huh, po pierwsze rozmiary czcionek. Imho jest raczej niedopuszczalne aby h1 miało taki sam rozmiar jak p, po drugie pogrubienie lub jego brak. I ja stosuję jeszcze letter-spacing oraz text-transform. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 03:54 |