![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak pewnie niektórzy wiedzą, ostatnio zadaje różne głupie pytania związane z php, ponieważ robie skrypt php ;] no i wykryłem błąd w swoim skrypcie który dla mnie jest dziwny, i niewiem jak go naprawić
wygląda on w skróconej formie tak dodam że funkcja zabezpiecz, to takie coś co mi filtruje przez htmlspecialchars oraz mysql_real_escape_string (czy coś takiego)
problem w tym że żeby sie zarejestrować nietrzeba wpisywać maila, ocb? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 27 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Funkcja isset() zwraca informację logiczną, o tym, czy zmienna podana jako parametr jest dostępna. Innymi słowy: czy wizyta na stronie odbyła się za pośrednictwem formularza, czy użytkownik bezpośrednio odwiedził plik kalkulator-skrypt.php. Jeśli użytkownik pozostawił puste pola i nacisnął przycisk Wyślij, wówczas zmienne tablicy $_POST są określone, lecz puste (tzn. funkcja isset($_POST['liczba1']) zwraca logiczną prawdę oraz zachodzi równość $_POST['liczba1'] === ""). http://gajdaw.pl/php/jak-dzialaja-formularze/p8.html rozwiązanie masz na tacy zmien isset($email) na $email != "" Ten post edytował xbigos 12.08.2008, 11:04:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdzasz czy zmienna jest przpisana za pomoca isset, i jest, ma wartość pustą ale jest, jak chcesz sprawdzic czy nie jest '' użyj !empty();, poza tym robisz wszystko w złej kolejności. przypisujesz krotkie zmienne, potem sprawdzasz checkmailem maila, a potem czy jest taka zmienna co jest bez sensu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jak sam zauważyłeś, zadajesz często pytania na forum (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Miło by było jakbyś się zapoznał z regulaminem działu Przedszkole. Chodzi mi o brakujące tagi w tytule. Pozdrawiam i życzę owocnego kodowania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 19:26 |