Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> szukam natchnienia na menu
f1xer

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam prośbę czy ktoś spotkał się z jakimś rozwiązaniem drop-down menu które posiada 5 głębokości i ok 900 elementów nie mam już pomysłu jak to zrobić w każdym razie zwykły JS odpada bo się strasznie muli, rozwijanie po odświeżeniu strony również odpada bo tak jest do tej pory, wymyśliłem sobie żeby użyć ajaxa w ten sposób że jak wskaże się myszką jedno pod menu to wysuwa się panel i do niego są dynamicznie ładowane elementy i tak do końca ale nigdzie nie widziałem takiego rozwiązania widział to ktoś gdzieś?
Go to the top of the page
+Quote Post
wookieb

Grupa: Moderatorzy

Podobne jest w ezpublish w panelu admina. Jednakze nie po najechaniu tylko po kliknieciu.
Mozesz to stworzyc bez najmniejszego problemu sam jednak warto tutaj wykorzystac biblioteke ajaxa z cachem.
+Quote Post
SirZooro

-----

Strasznie duże masz to menu. Spróbuj go podzielić na dwie części: pierwsza część odpowiadałaby za wybór działu witryny - to menu wyświetlałoby się wszędzie. W każdym dziale natomiast miałbyś menu z pozycjami tylko dla tego działu.
+Quote Post
sticker

-----

Musisz zrobić ajaxowe menu ładujące w tle bo IE ci krzyknie że skrypt sie wykonuje zbut długo (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) (tak z doświadczenia) Możesz skorzystać z gotowych komponentów takich jak extjs (http://extjs.com/deploy/dev/examples/tree/reorder.html) bądź podobnych i darmowych do tego (javascript +ui w google)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.09.2025 - 14:46