![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o cś takiego jak:
http://www.whois.sc/yahoo.com Wogóle nie mam pojęcia jak to ugryść, a zagadnienie wydaje się bardzo ciekawe... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w czasie rzeczywistym raczej nie sa one "generowane", podejzewam ze jest jakis robot jak przy wyszukiwarkach, ktory sobie lazi i z glownych domen robi screeny, a podejzewam ze jest to jakas binarka (programik) na serverze do ktorego odwoluje sie skrypt
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś dorwałem taki mały skrypcik, który w połączeniu z programem do zrzucania screenów, potrafił wykonać takie zrzuty.
Polagało to po prostu na odpaleniu przez skrypt przeglądarki internetowej, potem programiku do zrzucania, zapisaniu zrzutu w konkretnym miejscu, zmniejszeniu przez skrypt i zapisaniu... |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
http://www.whois.sc/google.com
:arrow: Image updated 2004-04-18 Zdjecie jest wrzucane przez kogos jakby było robione "w locie" to by prawdopodobnie na innych stronach tez dzialalo a http://www.whois.sc/wp.pl Juz nie ma czyli zdjecia musza robic sami ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to prawda ze nie sa one robione w loce bo by pewnie to troche zajmowalo, najpierw server musail by odpalic zadana strone, wyswietlic ja cala, i wtedy zrobic zrzut, no i jeszcze go poobraiac wiec troche czasu by to zajmowale, wiec moze jest tak jak pisalem wczesniej ze sa jakies roboty ktore tobia takie rzeczy, co do polskiech domen, .pl .com.pl fakt nie ma ich tam ale co nie znaczy ze oni robia to recznie, domeny .com sa wpisz istniejaca stronke z domena .com i bedziesz ja mial! a watpie zeby im sie chcialo robic recznie 10000 screanow z opisami!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest na 100% robot, który robi fotki, do tego pobiera info z kodu HTML:
:arrow: Website Title :arrow: Meta Description :arrow: Meta Keywords A najlepsze jest to, że wyświetla info o rejestrującym (imię, nazwisko, telefon, e-mail, adres itd.)... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetla, bo to jest skrypt whois... a wp.pl nie ma, bo ten whois nie obsługuje domen .pl
@BzikOS: Nie pamiętasz co to był za program?? Byłbym bardzo wdzięczny chociaż za naprowadzenie... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Bakus: wieczorem, gdy będę w domu to Ci podam wszystko co trzeba.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może sie komuś przyda...
http://www.antek.sk8.pl/prace.php?menu=canabis |
|
|
![]()
|
|
Skrypt ściągnąłem stąd: http://www.phpclasses.org/browse/package/918.html
Nie jest on najwyższych lotów i nieco musiałem go przerobić aby go uruchomić. Do tego wymagany jest program HyperSnap. |
|
|
![]()
|
|
dzięki... czegoś takiego oczekiwałem
![]() A co do http://www.antek.sk8.pl/prace.php?menu=canabis to jest raczej wykorzystani wspomnianego mechanizmu... ale również dzięki za zaangarzowanie... ![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2004 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra - temat co prawda mega stary, ale jak ktoś w przyszłości będzie miał ten sam problem co ja, to przynajmniej zobaczy wszystkie odpowiedzi w jednym miejscu.
Mam zbiór plików na serwerze (postawionym na Linuxie). Muszę każdy z tych plików zdalnie otworzyć, poczekać parę sekund na załadowanie i zrobić screena. Teraz pytanie - jak to wykonać. Był podany bardzo fajny przykład klasy z phpclasses.org, jednak tam gość wykorzystuje HyperSnapa, którego nie ma pod Linuxa. Czy w takim razie ktoś z was zna taki screen capturer, ale pod pingwinka? Szybka odpowiedź mile widziana:) Ja ze swojej strony dalej będę googlował za tym program, ale jak dotychczas to nic nie znalazłem. -------------------- “Twój czas jest ograniczony, więc nie marnuj go żyjąc tak jak inni. Nie daj się znaleźć w potrzasku przez dogmaty, którymi żyją. Nie ulegaj opiniom, które zagłuszą twój wewnętrzny głos. I najważniejsze, miej odwagę pójść za twoim sercem i intuicją. Wszystko inne jest mniej ważne.”
Steve Jobs |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mhh a czy ktoś móglby podać wogóle czy to działa, bo mi się blank page pokazuje
![]() Dobra da się, ale zamiast robic screna robi mi okienko ze uzyto programu bez licencji ;/ Jak to obejsc? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie..
Może temat stary, ale ciekawy.. ciekawi mnie struktura tego. Próbowałem poprzez skrypty które podał BzikOS ale nie udawało mi się wykonac screena strony. Może ktoś zna inne skrypty? A może BzikOS pomoże ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To działa na zasadzie wywołania pliku z ustawieniem. Mozna np wywolac konsole mysql z -u root -p ;P Ale tylko to jakos (ten program) zwraca zdjęcia. I tu pytanie
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może nada się takie coś:
http://www.nathanm.com/index.php/webshot-w...shot-capturing/ przykłady z powyższej strony: ![]() ![]() testowałem na WinXP - działa bez zarzutu. Ten post edytował siemakuba 5.07.2006, 11:50:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O to mi chodziło. Fajne narzędzie (wymaga funkcji system() by uruchomić na serwerze). Dzięki
![]() Ten post edytował NetJaro 5.07.2006, 13:20:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Na 100% jest taki robot co robi zrzut strony bo na mystats.pl jest mozliwosc otrzymywania codziennie podsumowania statystyk i serwis przysyla zrzut twoich statow a watpie zeby to robili sami
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie niestety Win potrzebny i ten program działa na silniku IE (jak zauważył Bakus)
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 04:14 |