![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 21.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest możliwość aby do crona wrzucić skrypt, który odbierał by wiadomości z numerów gg wszystkich zarejestrowanych na danej stronie użytkowników, następnie sprawdzał ich treść i wysyłał na ten numer gg odpowiedz. I jęsli to możliwe to czy taki skrypt/biblioteka istniej. Założmy, że użytkownik w swoim gg wpisuje show news i po odpaleniu skryptu na serwerze otrzymuje odowiedź z newsami danej strony?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
gdzies na forum była chyba biblioteka do obsługi gg więc pewnie dałoby się ja jakoś dostosowac (a może gdzieś tez jest inna) poszukaj
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Biblioteka może pobrać wiadomości z serwera gadu, problem jeszcze z tym, skąd byś miał hasła do serwrera dla danego użytkownika. Przypominam, że otwarcie socketu, sprawdzenia wiadomości i wysłanie nowej to kwestia około 4 sekund przy czym wysyłanie wiadomości trwa połowę tego czasu. Nie wiem czy byłoby optymalne wysyłanie msg na gadu, lepiej użyć mail() do powiadomienia - wrzucasz mail w kolejke serwera i on sobie go wyśle w wolnej chwili
![]() Btw, wspomniana biblioteka: http://pl.php.net/manual/pl/function.basename.php -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Ja pisałem coś takiego i w sumie to naprawdę bardzo prosta sprawa. Puszczasz w php jeden proces który chodzi ciągłe parsuje co przychodzi i odsyła wiadomość.
Możesz użyć w tym celu: http://anakin.us/blog/phplibgadu-02/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 21.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem tej biblioteki, poprawnie łączy się z serwerem gg ale już wiadomości nie wysyła.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2006 Skąd: okolice Elbląga Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chcę wykorzystać tą bibliotekę u mnie na stronie. I mam taki problem. Gdy skrypt działa i BOT jest dostępny i wyślę mu wiadomość to odpowiada na nią, zapisuje do bazy/pliku czy co tam mu zaprogramuje. Natomiast gdy skrypt jest wyłączony i BOT jest niedostępny i napiszę coś na gg do niego, to po uruchomieniu skryptu nie odbiera on wiadomości, zapisuje czy co tam i nie odpisuje na te co wysłałem do niego podczas jego nieobecności. Czy tak jest zawsze? Czy da sie jakoś to naprawić? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 04:37 |