![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
@mike:
Kończąc temat: czy napisałem coś niekulturalnego w swojej wypowiedzi? Nie sądzę... Moją wypowiedź można różnie interpretować - Ty zinterpretowałeś po swojemu, ja po swojemu. A na Hydeparku słowa zostały zastąpione gwiazdkami czyli ocenzurowane. No ale ok, wezmę to sobie do serca. @tomahawk: Czyli rozumiem, że uważasz frameworki za coś złego. Dziwne, że większość osób zajmujących się programowaniem w PHP zawodowo ma odmienne zdanie na ten temat. No ale przecież mogą się mylić. Jeżeli chodzi o temat. Moim skromnym zdaniem każda z tych technologii nadaje się do zupełnie czegoś innego. PHP zdecydowanie do aplikacji i stron internetowych (cuda typu PHP GTK uważam za ciekawostki). Na tym polu nie ma sobie równych biorąc pod uwagę chociażby łatwość kodowania, dostępność, rozmiar społeczności. Z .NET nie miałem bliższej styczności jednak z tego co się orientuję to dobrze sprawuje się w aplikacjach okienkowych. Java? Również myślę, że w głównej mierze jako aplikacje okienkowe lub na telefony komórkowe. Atutem Javy jest jej przenośność oraz logiczna składnia i zachowania (bardziej mi przypasowała niż ta z C++). Problemem jednak może być wydajność. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 1 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@tomahawk: Czyli rozumiem, że uważasz frameworki za coś złego. Dziwne, że większość osób zajmujących się programowaniem w PHP zawodowo ma odmienne zdanie na ten temat. No ale przecież mogą się mylić. Nie. Uważam że większość osób robi źle porównując frameworki i kierując się ilością frameworków przy wyborze języka. Już nie mówiąc o tym że ktoś pisze że php jest do kitu bo niema porządnych frameworków.... A codo tego klikania to miałem na myśli visual studio... .NET'a... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
No to dajmy sobie po buziaku i po sprawie
![]() Jeśli chodzi o klikanie: do PHP jest też narzędzie typu RAD. Niestety nie pamiętam teraz jak ono się nazywało ale i tak nie było godne uwagi ze względu na śmietnik jaki generowało (jak zresztą wszelkie narzędzia tego typu). Jeśli natomiast chodzi o frameworki to już w sumie nie wiem: wolisz pykać wszystko sam czy wolisz używać frameworków? Moim zdaniem PHP posiada niezłe frameworki, które można stosować w zależności od wielkości i rozmachu projektów. Co innego napiszesz na Symfony, a co innego na CodeIgniter. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdzie można znaleźć informacje o popularności tych technologii
ja znalazłem tylko porównanie ASP i PHP http://www.nexen.net/images/stories/phpver...tion.global.png ale ani słowa o JSP bardziej by mnie interesowało użycie tych języków w komercyjnych projektach, bo na amatorskim podwórku na pewno górą będzie PHP(ze względu na szeroki darmowy hosting). Ale każde dane mnie ucieszą. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 00:30 |