![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problemik. Jest tabela artykulow, gdzie przy kazdym artykule jest id magazynu! Gdy robie zapytnie, ktore zwraca mi nazwe artylulu... No i pojawia sie moje pytanie: czy SQL obsluguje petle? Albo w jaki sposob zrobic, by zamiast NULL. Istnieje taka mozliwosc? Czy mam sobie z tym dac spokuj? ![]() :? -------------------- Gdy wszystko inne zawiedzie, zapoznaj się z instrukcją...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak:
[sql:1:8db301283e]SELECT IFNULL(pole, 0) AS magazyn[/sql:1:8db301283e] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety SQL nie rozpoznaje takiej funkcji...
Ale znalazlem cos takiego: [sql:1:8cad5a4fab] IF (SELECT AVG(price) FROM titles WHERE type = 'mod_cook') < $15 BEGIN PRINT 'The following titles are excellent mod_cook books:' PRINT ' ' SELECT SUBSTRING(title, 1, 35) AS Title FROM titles WHERE type = 'mod_cook' END ELSE PRINT 'Average title price is more than $15.' [/sql:1:8cad5a4fab] ale nie wiem jak to zastosowac do mojego problemu... Probowalem cos z tego sklecic, ale i tak konczylo sie to na zgloszeniu bledu... ![]() A wygladalo to tak: [sql:1:8cad5a4fab] SELECT a.nazwa, a.indeks_katalogowy, IF (select stan from artykul where indeks_katalogowy=a.indeks_katalogowy and id_magazynu=1) = NULL BEGIN SELECT 0 END ELSE BEGIN select stan from artykul where indeks_katalogowy=a.indeks_katalogowy and id_magazynu=1 END FROM artykul a ORDER BY a.nazwa [/sql:1:8cad5a4fab] a zglaszane bledy to: Kod Server: Msg 156, Level 15, State 1, Line 2
Incorrect syntax near the keyword 'IF'. Server: Msg 156, Level 15, State 1, Line 10 Incorrect syntax near the keyword 'FROM'. U mnie: Linia 2 - to wiersz drugi od gory. Linia 10 - to wiersz drugi od dolu. Ktos wie jak sobie z tym poradzic? ![]() ![]() -------------------- Gdy wszystko inne zawiedzie, zapoznaj się z instrukcją...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 03:10 |