![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym zrobić u siebie na stronie linki w stylu www.strona.pl/news/12345 zamiast www.strona.pl/?news=12345 Czy wie ktoś jak można to zrobić?
Niestety nie mogę znaleźć żadnych rozwiązań ani wskazówek na forum, ale jeśli był taki temat to przepraszam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukaj pod hasłem mod_rewrite lub NiceURL.
Zarówno forum jak i google nakarmi cię wiedzą w tej dziedzinie ;) pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...) ale jeśli był taki temat to przepraszam ![]() Wybaczam ![]() szukaj pod słowami kluczowymi: nice url, mod_rewrite Na przykład: php.pl :: Przyjazne URLe |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry, że tutaj, ale jestem nowy i nie chcę mieszać na forum zakładając nowy temat, który i tak ktoś skasuje...
korzystam sobie ze skrypty ze strony php.pl
niby wszystko powinno działać i... w zasadzie działa, ale... no własnie... po wpisaniu w przeglądarce np. www.mojastrona.pl/index.php/dzial/id/cos_jeszcze odpala to co ma być odpalone (np. includuje pliki itp) ale grafika znika mi ze strony wraz z arkuszami stylów... Wydaje mi się, że przeglądarka uważa, że wchodzę do kolejnych folderów, co jest nieprawdą... Co mam z tym zrobić?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli korzystasz z metody PATH_INFO, to najlepiej ustawić w sekcji <head> atrybut base href, wtedy obrazki będą zaczytywane bez problemu.
-------------------- O mnie: Krzysztof Zalasa na LinkedIn
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WIELKIE DZIĘKI! Jakbym mógł to byłoby Pomógł, ale nie ja zakładałem topic ;P
Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 20:20 |