![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Post tyczy się tego posta:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=24139&hl= pisze nowego bo pewno szybciej ktoś odpisze. Mianowicie zrobiłem tak jak opisano w tamtym poście i zapytanie
Faktycznie prawidłowo wyciąga NASTPNE zdjęcie z galerii w opraciu o $dane[4]
Natomiast kiedy daje "<" POPRZEDNIE niestety nie wyciąga poprzedniego rekordu a jedynie pierwszy znaleziony w tabeli nalerzący do $f2[galeria] jakie mogą być tego przyczyny ? mianowicie dalem zapytania w ten speosó gdzie "sql" to funkcja Ten post edytował b2n 7.03.2005, 20:49:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Faktycznie prawidłowo wyciąga NASTPNE zdjęcie z galerii w opraciu o $dane[4] Nie następne tylko pierwsze lepsze (spełniające warunek), bo LIMIT 1 A przy < robi poprawnie. opcja LIMIT 1 podaje pierwszy pasujący rekord i "olewa" całą resztę (z powodów optymalizacji prędkości działania). A nie można dać czegoś takiego?:
Pozdrawiam ps - jak się mylę, to powiedzcie bo nietrzeźwy już jestem i tylko pocztę sprawdzam Ten post edytował Darti 8.03.2005, 03:16:08 -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ps - jak się mylę, to powiedzcie bo nietrzeźwy już jestem i tylko pocztę sprawdzam Działa ;-) dzięki serdeczne ;-) NIE mylisz SI ;-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 04:16 |