![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, o to mój pierwszy post na forum, więc prosze o wyrozumiałość. Potrzebne mi jest generowanie miniaturek, przejrzałem forum, poczytałem i znalazlem maly skrypt który generuje miniaturki, ale w locie, i wyświetla tylko jedną. Próbowałem przerobić go tak żeby wyświetlał wszystkie miniaturki zapisane w bazie, oraz zeby zapisywał je do danego folderu. W php jestem na 'dopuszczający' więc napewno moje starania są nędzne. Bardzo prosze o pomoc, jak zrobic zeby pokazywał wszystkie miniaturki i zapisywał je do katalogu. O to ten skrypt [zmodyfikowany troche przezemnie]. :)
W oczekiwaniu na odpowiedź - pozdrawiam, bocian Ten post edytował bocian 10.06.2006, 20:40:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o zapis to poczytaj dokumentację: imagejpeg() (bądź innych tego typu funkcji)
Jeśli chodzi o wyświetlanie to masz przykład wyświetlania kilku obrazków: image.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki, ale troszke mnie ta odpowiedź nie satysfakcjonuje, bo chcialem jednak przerobic ten skrypt, a ten który mi podałeś/podałaś jest zupełnie inny. Moze ktoś jeszcze pokusi sie o odpowiedź, i powie co dopisać/zmienić/przeczytać zeby tamten skrypt chodził. Dzieki!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poszukaj w algorytmy/klasy/funkcje. jest tam temat 'generowanie miniaturek' a w postach znajdziesz przykład jak uzywac tamtej funkcji by wyswietlic pliki z folderu itp itd.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 00:29 |