![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 1 Dołączył: 7.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam następujący problem wywołuję skrypt index.php w którym wczytuję aplikację flashową. Aplikacja flashowa wczytuje dane z pliku flash.php oto kod pliku flash.php: CODE $value = 1; if ($_SERVER['REQUEST_URI'] == "/index.php") $value = 0; else $value = 1; echo("&adres=$value"); podczas wywołani pliku flash.php wartość $_SERVER['REQUEST_URI'] jest równa /flash.php a ja chciałbym otrzymać index.php. Chodzi mi o to , że aplikacj flashowa będzie wczytywana z różnych skryptów np: index.php, test.php, game.php i chciałbym sprawdzać za pomocą aplikacji flash, wczytując zewnetrzne dane z pliku flash.php z jakiego adresu jest wczytywany swf, ale na razie $_SERVER['REQUEST_URI'] zwraca mi cały czas /flash.php. dobra spróbuję zapytać inaczej - czy jest jakiś sposób w php otrzymania adresu url w który jest wyswietlany w przeglądarce ![]() Ten post edytował island 14.01.2010, 19:16:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 8 Dołączył: 19.05.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie odpytuj php z poziomu flasha, tylko przekaż do swf parametr przez flashwars
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 10 Dołączył: 5.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP_SELF ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 1 Dołączył: 7.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Burned a czy możesz lekko rozwinąc temat - będę wdzięczny . Dopiero zaczynam swoją przygodę z flashem!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 8 Dołączył: 19.05.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Burned a czy możesz lekko rozwinąc temat - będę wdzięczny . Dopiero zaczynam swoją przygodę z flashem! Przy wstawianiu swf'a na stornę możesz mu przekazać parametry używając flashvars (słowo kluczowe dla google - w różnych wersjach AS inaczej się tego używa, więc nie podam kodu, znajdź sobie jak je odczytać we flashu) Po stronie php odczytujesz adres, który masz w $_SEREVER['PHP_SELF'], tak jak napisał Ci TheSnake i w zależności od tego ustawiasz flashvars. Np tak:
To <param> musisz oczywiście wstawić wewnątrz <object> swojego swf'a. W powyższym przypadku z poziomu flasha będziesz miał dostępną wartość $value w zmiennej myVar. BTW zainteresuj się SWFobject i używaj go do wstawiania flasha. Ten post edytował Burned 14.01.2010, 20:24:17 |
|
|
![]()
|
|
Zastosowałem FlashVars i działa. Wielkie Dzięki Burned. Pozdrawiam!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 01:03 |