![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto ciekawy skrypt obsługi BBCode... Jest bardzo prosty, przez co łatwo dodawać nowe funkcje. Proszę o krytykę i pomysły na nowe funkcje
![]()
Ten post edytował Fipaj 28.02.2005, 14:55:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IMHO trochę wyważasz otwarte drzwi... Swego czasu @BzikOS zrobił bardzo dobrą funkcję bb2html() która spełnia część zadań Twojej, a specjalnie trudna w rozbudowie nie jest...
No i zobacz, że poprawna do końca Twoja nie jest:
PS. No i czego takiego długie nazwy... "[pogrubienie]"?? nie lepiej zwykłe zaczerpnięte z html'a "[b]"? Nie wiem też, czy użycie tyle razy str_replace() jest optymalną metodą... Chyba lepsza jest ta metoda @BzikOS'a z jednym wyrażeniem regularnym... Ten post edytował czachor 28.02.2005, 15:43:33 -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz ocenę swojej funkcji (?) to proszę:
~ wykorzystanie str_replace zamiast wyrażeń regularnych [-] ~ możliwość dodawania dodatkowych kodów/elementów [+] ~ możliwość zamulenia kodu (przykład 1) [-] ~ niebezpieczeństwo z kodem [obraz][/obraz] (przykład 2) [-] wyliczenie: 5-3+1=3/9 czyli 2/6 a więc DWÓJA.... przykład 1
przykład 2
Ten post edytował Tiraeth 28.02.2005, 16:02:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat No i czego takiego długie nazwy - każdy może sobie zmienić.
poprawione bezpieczeństwo dodane nowe funkcje. mam jednak problem: chciałem zrobić tag [php], wykorzystując highlight_string, ale za bardzo nie wiem jak... Ten post edytował Fipaj 1.03.2005, 14:33:48 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ktoś szuka prostej i bezpiecznej funkcji obsługującej podstawowe tagi (b, u, i) to proponuje cos takiego:
Można łatwo dodwać następne (pre, center, itd) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie funkcja Fipaja jest bezużyteczna. Po co komu coś takiego
![]() Kod [link='www.php.pl' type='lnk_1']Link do php.pl[/link] Jak bedzie supportować coś takiego możemy pomyśleć o napisaniu jakieś opinii bo narazie nie ma o czym. PS. Jak tam twój ambitny projekt fFCode ![]() ![]() ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat PS. Jak tam twój ambitny projekt fFCode ![]() ![]() mój ambitny projekt ffcode jest w trakcie realizacji ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 05:19 |