![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Grajewo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Świetna funkcja. Wielkie gratulacje dla BzikOS'a za kawał dobrej roboty.
Mam pytanie. Czy dało by się to rozszeżyć o zamianę http:// i e-maili bez bbcode na linki? Próbowałem połączyć te funcje z innymi, ale wszystko się sypało. Najlepszy rezultat osiągnąłem przy pomocy funkcji:
i użyciu:
jedynym błędem było to, że to pierwszych dwóch linków (tych bez bbcode) jako href wrzucało mi cały string. Czy dałoby się to poprawić? EDIT: po wstawieniu spacji pomiedzy adresami a <BR> do pierwszego linka wsatwiało dobry href, a do drugiego z <BR> na początku. Trzeba więc zrobić tak żeby rozdzielało wyrazy nietylko poprzez explode(" ", $chk_str) ale też explode("\n", $chk_str). Ten post edytował onlyX 11.09.2004, 21:50:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2003 Skąd: lodz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra. ja robie to tak
Kod fumction bb2html() { blablabla } $string "[b]iiiiiiiiiii[/b]"; echo bb2html($string); natomiast jako wynik php wypluwa blad: Kod Parse error: parse error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in C:\FoxServ\www\clan\test.php on line 59 ps. Oczywiscie w "blablabla" jest poprawny kod. Zeby nie bylo ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłby ktoś to wystawić w formie phps na jakimś serwerze? Ew. podesłać mi na maila bo mam małe problemy z naprawieniem szkód wyrządzonych przez formatowanie forum ;-)
-------------------- Krzysztof Wójcik
Zend Certified Engineer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakby ktoś potrzebował czegoś bardziej `poteżnego` to odsyłam tutaj :
http://www.christian-seiler.de/projekte/ph...e/index_en.html ![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2003 Skąd: Strzegom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szukałem małej nieskomplikowanej funkcji zamieniającej tagi i dziś się na tą natkąłem. Jest po prostu git, ale nie chce mi coś działać. Nie wiem czy to dlatego że pisana była pod php 4,... a ja mam 5 czy też jest inny problem.
a taki jest wynik działania: <>ubiony[/b]. -------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2004 Skąd: Mielec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam ten sam problem My Webpage
dałem:
i otrymałem: Kod <><><><><>rsywy [/i] . Oczywiście tekst jest w skrypcie pisany w jednej linijce. Piszecie, że trzeba coś zmienić bo foru coś psuje, u mnie wszystkie linijki w oryginalnym kodzie są wyprostowane. Jeśli ktoś wie co muszę poprawić to proszę, napiszcie ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehhh, zobaczcie tutaj:
http://tmp.brego.dk/php/bbcode.php I tutaj: http://tmp.brego.dk/php/bbcode.phps Ten post edytował bregovic 16.12.2005, 00:02:52 -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2004 Skąd: Mielec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to dałem plamę.... chodziło tylko o nawiasy{} Przepraszam - nie zabijaj. :roll2:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 11 Dołączył: 2.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
BzikOS to jest super. Działa od ręki. Win98 - Apache 1.3.31 - php 4.3.9
Dzięki. -------------------- $email = filter_var(filter_var($email, FILTER_SANITIZE_EMAIL), FILTER_VALIDATE_EMAIL);
if($email === false) { // Houston, we have a problem.... } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 5 Dołączył: 8.07.2004 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak do tego dodać jeszcze rozmiar czcionki by było tylko kilka zdefiniowanych tzn:
Kod [size=rozmiar]tekst o rozmiarze rozmiar[/size] tak by rozmiar był jednym z xx-small|x-small|small|medium|large|x-large|xx-large lub od 10 do 30 pixeli. Z góry thx za pomoc... -------------------- Sygnaturkę ukradli
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@angel2953: na przykład tak? -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja również dziękuje - własnie mi się przydała.
BTW. Pracuje nad bardziej zaawansowaną wersją ![]() @sf -to podałeś jest masakrycznie wolne ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ze swojej strony jeszcze zapraszam na http://bbcode.strefaphp.net
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Linandar @ 2005-01-30 06:46:32) Mam ten sam problem My Webpage dałem:
i otrymałem: Kod <><><><><>rsywy [/i] . Oczywiście tekst jest w skrypcie pisany w jednej linijce. Piszecie, że trzeba coś zmienić bo foru coś psuje, u mnie wszystkie linijki w oryginalnym kodzie są wyprostowane. Jeśli ktoś wie co muszę poprawić to proszę, napiszcie ![]() Mam ten sam problem, ale linki, ktore podal bregovic juz nie dzialaja i niestety nie wiem jak to poprawic:/ Moze ktos wie?? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyedytowałem linki w moim poście. Dla leniwców:
http://tmp.brego.dk/php/bbcode.php http://tmp.brego.dk/php/bbcode.phps -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można by dodać jeszcze takie coś jak rozwijana tresc:
JS: Kod function flip( rid ) { document.getElementById(rid).style.display = document.getElementById(rid).style.display == 'none' ? 'block' : 'none' } CSS: Kod .ukryj { padding-bottom: 10px; padding-left: 30px; padding-top: 10px; padding-right: 30px; } Uzywanie: Kod [ukryj="link"]rozwijana treść[/ukryj] Wątek z tematu: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=44296 Co Wy na to? Pozdro ![]() Ten post edytował Forgoot 29.03.2006, 08:10:24 -------------------- "Nie bój się krytyki, ale pochwały lękaj się bardzo"
Zapraszam: www.Przerosl.com.pl ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, wygląda mi to na plagiat:
eSports.pl:
Kod function flip(rid) { current=(document.getElementById(rid).style.display == 'none') ? 'block' : 'none'; document.getElementById(rid).style.display = current; } "Twój" kod: Kod function flip( rid ) {
document.getElementById(rid).style.display = document.getElementById(rid).style.display == 'none' ? 'block' : 'none' } Ten post edytował Spirit86 29.03.2006, 12:40:49 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W moim ostatnim poście powiedziałem:
Cytat Wątek z tematu: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=44296 (...) natomiast w temacie do którego podałem link pisałem:Cytat (...) chcialbym wiedziec jak zrobic rozwijana tresc, i jak dodac taki kod do BBCode? Przyklad rozwijanej treści jest w news'ie na stronie: zobacz (...) I nie napisałem że to skrypt mego autorstwa. Poprostu zależało mi na takiej opcji. Chciałem dodać do tego tematu kod który przedstawiłem, aby uatrakcyjnić obecne BBCode. Ten post edytował Forgoot 29.03.2006, 12:50:07 -------------------- "Nie bój się krytyki, ale pochwały lękaj się bardzo"
Zapraszam: www.Przerosl.com.pl ! |
|
|
![]()
|
|
no dobra, ale nie uważasz, że to nie fair korzystac z czyjegoś kodu bez jego wiedzy / zgody (?), a co gorsza publikować to w internecie, w temacie z którego wszyscy mogą skopiować kod, bo po to on jest?!
-------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:25 |