![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłby ktoś polecić mi jakiś dobry i w miarę tani hosting z PHP5? Jest tego teraz na pęczki, a nie chciałbym kierować się opiniami jakiś początkujących osób z forum webhelp, lecz programistów z forum php.pl.
Głównie chodzi o niezawodność i dobrą obsługę (dotychczas korzystałem z usług avx.pl, ale ostatnio mnie nie zadowala) oraz dobrą konfigurację serwera (przyjazną programiście php). Mam nadzieję, że nie powielam innych tematów, próbowałem szukać. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
jest już temat o hostingu na forum .. poszukaj
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OT: avx.pl NIE POLECAM NIKOMU - przestali odpowiadac na Zgloszenia do administratorow
![]() ![]() Ten post edytował NuLL 22.08.2006, 00:21:09 -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś poleciłbym livenet.pl, ale już nie.
Owszem konfiguracja i sprzęt w porządku. Do działania też nie mam zastrzeżeń. Dostępne narzędzia różnież są w porządku i spełniają swoje zadanie. Ale Biuro Obsługi Kienta złożone jest chyba z bandy gówniarzy, którzy nikogo nie szanują. Po wykupieniu konta, przez jakiś czas wszystko było na zawołanie. Dodatkowe biblioteki były doinstalowywane prawie na zawołanie, aż ... ... poprosilem o mb_string dla php5. Wtedy zacząło się zbywanie i olewanie, do admina wysłałem około 4-5 maili, na które nawet nie dostałem odpowiedzi. Po tym złozyłem oficjalną skargę w BOK co skutkowało uzyskaniem deklaracji ,że sprawą moją zajmą się od ręki i następnego dnia będzie spełniona. Czekałem tydzień. Założyłem wątek na ich forum ośmieszając ich i cytując maile przy okazji opowiedziałem jak zostałem potraktowany. Oraz równolegle wysłałem kolejnego maila do BOK. Rezultaty były natychmiastowe:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to ja polece progreso.pl, jestem u nich od prawie roku i jaknarazie nie było żadnego padu, BOK działa bardzo szybko, php 4 i 5 (obie wersje aktualizowane na bieżąco). Ogólnie bardzo polecam.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
netstrefa.pl - miałem u nich konto przez rok. Bardzo dobry sprzęt, świetny uptime, jak o coś poprosiłem, to na drugi - trzeci dzień było.
W chwili obecnej przeniosłem się na dreamhost ze względu na Ruby on Rails. -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
netstrefa.pl - także polecam, zarejestrowany jestem od 17.08 i już mi się podoba
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam konto od 2 lat na www.dmkproject.pl
Na kazdy mail do Admina odpowiedz dostawalem w ciagu godziny no chyba ze byla to pora nocna. Up time dobry. Pamietam tylko 1 wiekszą przerwe kilku godzinną. polecam -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W chwili obecnej przeniosłem się na dreamhost ze względu na Ruby on Rails. na PL powolutku tez można zauważyć RoR'a.. http://www.lap.pl/, niedługo ich sprawdzę, jak nie wypali to też się przeniosę na dreamhost'a. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ODRADZAM nazwa.pl , skończyła nam się umowa z nimi, 1,5 tygodnia czekamy na zrzut z mysql'a. Jak narazie zdązyli przesłać plik bez archiwum, potem dumpa sprzed 1,5 miesiąca... no i czekamy może dostaniemy.
A wykupioną mieliśmy tą najdroższą w ofercie usługę.... syf mogiła i brak kultury jeszcze raz odradzam. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja polecam boo.pl - tanio, szybko, PHP5 bez safe mode, MySQL, mail, mozna zwiekszyc transfer itd.
BOO.PL - niech żyje ![]() usunięto referrer /moderator/ -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta, tak polecasz, że jeszcze od siebie refera w linku musisz dać.
Nie polecam boo.pl, zero kontaktu z adminami... |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
ja anzwy też jakoś nie polcam.. co jakiś czas zwalnia mi forum nie miłosiernie i za każdym razem piszą że jest DDoS na innego usera...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@mike_mech: 100% racji.
Ja trzy razy dopraszałem się o zwiększenie max_upload_filesize, olali kompletnie (nawet nie odmówili, ech)... Chyba się przeniosę na sigmahosting.pl -> patrz Oceny. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to i ja polecę coś ze swojej strony...
progreso.pl - wykupiłem niedawno, po kilku potknięciach na firmach, których nazw nie będę wymieniał... cena może nie jest najniższa, ale wolałem już zapłacić i mieć pewność... wada jak na razie jedna - autorski panel, który nie jest jeszcze w pełni skończony, tzn. nie ma wszystkich opcji oferowanych u innych (zmiana wpisów DNS i MX i parę innych rzeczy), ale zaleta i to duża - pomoc techniczna, szybka, rzeczowa, czego nie ma w panelu mogą zrobić od ręki... i jeszcze jedna zaleta - możliwość użycia własnego pliku php.ini globalnie lub dla określonego katalogu a jeszcze odnośnie panelu... żeby nie było, że ma same wady... jest przejrzysty, opcje które ma są dopracowane i dają całkiem fajne możliwości (m.in. wybór wersji php 4/5 dla określonej domeny/subdomeny, limity transfery dla poszczególnych domen/subdomen itp.) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm...
A znacie może jakiś tani, przyzwoity hosting z php5, w którym można dokonywać płatności za pomocą sms-a? ![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
boo.pl obsluguje PHP5 i można płacić SMSem - a co do jakości to raczej nic sie nie wypowiem, bo nie korzystałem póki co.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwne to boo.pl. De facto mają w aktualnościach napisane, że jest php5, ale w swojej ofercie już tego nie zawarli... -> http://www.boo.pl/?oferta (napisali tylko obsługa php4)
-------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie polecam boo.pl. Z opini kilku moich znajomych firma marna. Obecnie korzystam z i365.pl i jestem jak narazie zadowolony, ale idę ich objechać, że hosting mulić zaczął.
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 04:09 |