![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam utawiony adres na index.php?galeria
i ten mały formularz:
Tylko że adres po zatweirdzeniu robi mi się index.php?kat=1 a nie tak jak chce czyli index.php?galeria&kat=1 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 30.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm a czasem galeria nie powinna mieć jakiejś wartości ?
A co do przekazywania, po prostu wrzuć to jako ukryty input <input type='hidden' name='galeria' id='galeria' value='' /> To chyba powinno rozwiązać problem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem sobie takie adresy że mam np.
index.php?galeria index.php?newsy wtedy tylklo w index sprawdzam czy istnieje takie coś jeśli tak to include ;] a nie ma innego sposobu ![]() takiego który by zostawił poprzedni adres wraz ze zeminnymi i dodał tylko kolejną zmienną ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 30.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, nie spotkałem się z tym żeby formularz czyścił poprzedni adres, może dlatego ze jest on wysyłany getem a nie postem (tak jak zawsze wysyłam) albo jest to wina tego ze ma on taką postać xxx.php?yyy a nie xxx.php?yyy=aa
Na tyle się nie znam ![]() ![]() Ten post edytował UNK 26.08.2006, 16:09:44 |
|
|
![]()
|
|
moge dodać sobie jaką kolwiek warość do tych zmiennych np. index.php?galeria=TRUE&...
bo i tka srpawdzam czy dana zmienna istnieje a jej wartość nie ma znaczenia |
|
|
![]()
|
|
Posprawdzałem i....faktycznie. Gdy ustawimy geta kasuje wszystko co jest po ? nie ważne co tam zostanie wstawione, więc musisz jakoś inaczej to rozwiązać albo przekazać to postem. Ja nie pomogę bo moja wiedza na ten temat jest zbyt mała.
Próbowałem szukać też coś w necie na ten temat, jednak z marnym skutkiem, może Tobie coś się uda. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Nie używaj zmiennych w parametrze action - użyj pola hidden.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Cysiaczek http://forum.php.pl/index.php?act=ST&f=27&t=52619#
jednak sądzę że można to inaczej rozwiązać, bo jak napisałem przy wysłaniu formularzu getem tracą się wszelkie paramtery, więc jedynie rozwiązanie jakie tutaj widzę jest zrobienie, jak napisałeś dodatkowego ukrytego pola ze zmienną np x i do niej przypisywana wartość galeria, newsy, ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.08.2025 - 22:20 |