![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pytanie jak moge wstawić plik php w html tak by działa poprawnie. Zastanawiam się czy nie wykorzystać JavaScript, a jeśli tak to jakbym miał wygladać skrypt??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W htmlu nie da sie wstawić rzadnego kodu php tak aby był on wykonany.
Plik z php musi miec odpowiednie rozszerzenie *.php a nie html. Pisze sie w plikach *.php 'wsytawiając' do nich html. Poczytaj jakieś podstawy php. -------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(My4tic @ 2006-02-19 22:28:36) W htmlu nie da sie wstawić rzadnego kodu php tak aby był on wykonany. Plik z php musi miec odpowiednie rozszerzenie *.php a nie html. Pisze sie w plikach *.php 'wsytawiając' do nich html. Poczytaj jakieś podstawy php. Ok a jeśli chce wstawić go na strone html - napewno się jakoś da - mysle tu js. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da sie i w html i js. Co do js pisalem gdzies posta na ten temat, co do html'a musisz dopisac do AddType application/x-httpd-php rozszerzenie .html (httpd.conf)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można jeszcze np załadować kod, który "wypluje" php za pomocą AJAX'a, tylko nie rozumiem po co do HTML wrzucać php... jeżeli chodzi o linki to lepiej zastosować rewrite...
-------------------- Hardware: Celeron 3.06, 512 MB DDR
Software: Apache 2.0, MySQL 4.0, php 4.3.1, Zend 5.1, Firefox |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo wsadzić plik php do ramki w stronie html
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat(w00t @ 2006-02-21 14:17:22) Albo wsadzić plik php do ramki w stronie html ![]() To odpada ponieważ nie najlepiej wygląda, prosiłbym o namiary na link do postu, ponieważ mam zaufanie bardziej do js. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LOL Jak umiesz htmla to przecież możesz ramki doprowadzi do stanu idealnego, pozatym jak można nie mieć zaufania do kachanego HTMLa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 288 Pomógł: 12 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił w mniej więcej ten sposób (JavaScript), że po prostu php generowane jest na samym początku, ale wyświetlane dopiero po kliknięciu na odnośnik, używając <div id="costam"><!-- tutaj wygenerowany kod //--></div> a potem tylko w javascripcie:
cos="costam"; cos.style.display='block'; Takie małe a cieszy. Nie wiem, czy o to chodziło bo nie sprecyzowałeś o co chodzi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a php
i ci w html wypluwa TRESC ;] -------------------- ![]() Mój Status GG: ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 00:43 |