![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc tak, mam pliki które znajdują sie na 2 różnych serwerach, dajmy na to że beą to "serwer1" i "serwer2".
Tak więc na serwer1 leży plik a.php i wygląda on w skrócie tak :
Na serwer2 leży sobie plik b.php, leży on na serwerze 2, ponieważ serwer1 nie obsługuje rozszerzenia mssql, a wygląda on tak:
I teraz moje pytanie brzmi, jeżeli z includuje jakięs pliki w ten sposób, czy zostaną one wykonane na serwer1 czy serwer2 ? bo jak wcześniej powiedziałem, serwer1 nie obsługuje mssql.. pozdrawiam, fiszol -------------------- \o/
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2004 Skąd: Brześć Kujawski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm... includowanie pliku z innego serwera, jeszcze o tym nie słyszałem... moze cos nowego wprowadzili... ;p
pozdro ![]() -------------------- Politechnika Warszawwska, Informatyka, G1I3
Aktualnie C i C++, ale nadal bardzo php ;p |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie można inkludować pliku z innego serwera.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można, zobaczcie na to:
http://dhost.info/fiszol/check.php ; a check.php wygląda tak:
A więc go includuje, czy nie mam racji ?^^, a przy okazji jest on na innym serwerze. pozdrawiam, fiszol Ten post edytował fiszol 9.08.2004, 15:22:58 -------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciekawe... podaj kod.
Bo to niemożliwe! Zauważ że przed teoretycznym pobraniem dokumentu zostanie on przeparsowany przez drugi serwer, i nie dojdzie kod php tylko już przetworzony dokument. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Masz rację, jednak dokładnie o to mi chodzi, robię mały portalik na potrzeby mojego serwera do pewnej gierki rpg, z tym że nie mając serwera który obsłguje rozszerzenie msqql byłem zmuszony go postawić na tym samym kompie na którym jest serwer rpg, sęk w tym że serwer ten nie jest online 24h, więc część główna portalu będzie stała na dhoscie, a podstrony które ułatwiać będą życie graczom na ww. serwerku, gdy serwer będzie online, będą one includowane w kod portalu, natomiast w przypadku gdy serwer będzie offline wywale jakiś prosty komunikat.
Zaczęłem ten temat aby uzyskać odpowiedź na pytanie czy includowane pliki z kwerendami wykonają się "na miejscu" czy też dopiero po z includowaniu, przed chwilką to sprawdziłem, wykonują się "na miejscu" w każdym razie dzięki za reply, pozdrawiam, fiszol -------------------- \o/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:58 |